Diyarbakır Valisi Güzeloğlu, Bismil'de

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Bismil ilçesinde incelemelerde bulundu.

Haberler 09.02.2018 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güzelolu, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile Bismil ilçesini ziyaret etti.

Ziyaretinde Bismil Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Turgay Gülençin eliinde Bismil Küçük Sanayi Sitesini ziyaret eden Güzelolu, sanayi esnafyla bir araya geldi.

Güzelolu, burada yapt açklamada, ilçedeki sanayi sitesinin 25 yl önce yapldn hatrlatarak, Sanayi sitesi artk buraya smyor. Yeni yer ve yeni üretime konu bir alan araymz var. Bu Türkiyenin, Bismilin büyümesinin gelimesinin çok açk göstergesidir. dedi.

SANAYDE GELME

Bismilin tarm alannda yüksek potansiyele sahip olduunu, Silvan Sulama Projesi ile daha çok ürün elde edileceini aktararak, unlar kaydetti:

Silvan Sulama Projesi ile 230 bin hektar araziyi suyla buluturuyor, Bismili, Diyarbakr dünya çapnda bir üretim merkezi yaplacak zaten bir yeryüzü cenneti. Arpasndan msrna, pamuundan sebzeye aklmza gelen her eyi ürettiimiz, Allahn bahettii bereketli bir topraklar üzerindeyiz. Bu sanayi sitesindeki üretimi çoaltmak ve kalitesini artrmak elde ettiimiz art ve katma deeri fazlalatrma eitimle olur.

Ziyaretinde, Bismil Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi tarafndan yaptrlacak okul inaat için hazrlanan protokollü de imzalayan Güzelolu, nitelikli genç eleman yetitirilmesinde yaptrlacak bu okulun çok katk salayacan söyledi.

Ana Sayfaya Git