Diyarbakır'a yatırım hamlesi

"İlk olarak buraya yeni bir sanayi bölgesi kurmak konusunda projelerimiz var. Buraya yatırım yapmaya, ekmeğimizi bölüşmeye geldik"

Haberler 12.05.2017 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Birletirici Dünyas Konfederasyonu (BRKONFED) Genel Bakan Osman Ünsal, Surda Diyarbakrn özellikle de turizm açsndan önünü açacak bir hazrlk var. Bundan sonra Diyarbakr bir yatrm ehri olarak görmek istiyoruz. Devletimizin bu anlamda salad imkanlar çok doru ekilde kullanarak, buraya yatrm hamlesi düzenleyeceiz. dedi.

çeitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakra gelen Ünsal, ekonomik kalknmann salanmas için hükümetin sunduu imkanlar ve bu dorultuda i dünyas olarak bölgeye ilikin hedeflerini anlatt.

Ünsal, Surda geçen yl terör saldrlarnn yaand, çukurlarn kazld dönemde de Diyarbakrda bulunduunu belirterek, i dünyas olarak Diyarbakr Dounun bakenti olarak gördüklerini söyledi.

- Surdaki hummal çalmay yerinde gördük

Diyarbakr ve bölgenin yllarca terörle anldn dile getiren Ünsal, öyle konutu:

Bundaki maksad çok iyi biliyoruz. Ülkemizdeki birlik beraberlik duygusundan haz duymayanlarn, bu duygularla bir noktaya ulamamz engelleme çabasyd. Halkn gözünde bu karlk görmüyor çünkü Surdaki hummal çalmay yerinde gördük. Güzel projeler var. Surda Diyarbakrn özellikle de turizm açsndan önünü açacak bir hazrlk var. Bundan sonra Diyarbakr bir yatrm ehri olarak görmek istiyoruz. Devletimizin bu anlamda salad imkanlar çok doru ekilde kullanarak, buraya yatrm hamlesi düzenleyeceiz.

Daha önce Diyarbakra 400 milyon liralk yatrm gerçekletirme sözü verdiklerini anmsatan Ünsal, kente sanayi hamlesi balattklarn bildirdi.

Ünsal, bu kapsamda tüm hazrlklar yaptklarn anlatarak, lk olarak buraya yeni bir sanayi bölgesi kurmak konusunda projelerimiz var. Bunlar arasnda makarna fabrikas kurma projesi var. Özellikle gübre ve tohumla ilgili birtakm çalmalarmz var. Bundan sonra Diyarbakr terörle deil, ihracat, istihdam ve sanayi ile anlan bir ehir haline getireceiz. diye konutu.

- Yatrmlar harekete geçirilmitir

Diyarbakrn kalkndrlmas, öncelikle terörden arndrlmas için devletin hummal çalma yürüttüünü dile getiren Ünsal, bu saatten sonra sorumluluun i dünyasna dütüünü vurgulad.

Hem i dünyas hem de sivil toplum kurulular olarak Diyarbakrda elimizden geldiince hummal bir çalma ortaya koymaya hazrz. ifadelerini kullanan Ünsal, bölgede huzur ortamnn tesis edildiini, bunu bizzat gördüklerini kaydetti.

Ünsal, Referandumdan sonra istikrar ve bir hamle süreci olmutur. En azndan yatrmclarmzn, i dünyamzn kafasndaki belirsizlik tamamen yok olmu durumda ve Diyarbakrda görüldüü gibi yatrmlar harekete geçirilmitir. Artk istihdam ortamlar ve alt yaplar kurulmaya balamtr. eklinde konutu.

çevreleri olarak bütün yatrmlar masaya yatrmaya baladklarn belirten Ünsal, temennilerinin Diyarbakrda balayan bu hamleyi devletin verdii destekleri göz önünde bulundurarak, bölge illerine datmak olduuna iaret etti.

- Terör hiçbir zaman amacna ulaamayacak

Ne kadar büyük bir Türkiye hayali kuruluyorsa, o kadar büyük yatrmlar yaplmas gerektiine dikkati çeken Ünsal, bu manada Diyarbakrllarn yannda olmaya çalacaklarn söyledi.

Ünsal, öyle devam etti:

Artk Türk-Kürt kardeliini çok farkl bir misyonda göstereceiz. Biz buraya yatrm yapmaya, ekmeimizi bölümeye geldik. Kürt kardeimizin can yanyorsa bizim de canmz yanar. Onlarn maddi sknts var ise bizim de vardr. Artk herkesin arzu ettii bir yatrm ve sanayi an burada kuracaz. Terörü yok edeceiz. Terörü artk Türkiye gündeminden çkaracaz. Terörün yerini huzur alacak. Bundan sonra ülkemizde ekonomi, istikrar, istihdam ve kardelii egemen klacak çalmalar yapacaz.

Ünsal, Diyarbakrda kapasitesi yüksek bir havaliman bulunduunu, büyük yolcu kapasitesine ulaldn, d hatlarn daha da aktif hale getirmesi için i çevreleri olarak ilgili makamlarla görüeceklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git