Diyarbakır’da 12'nci enerji sempozyumu başladı

Diyarbakır’da TMMOB il koordinasyon kurulu tarafından 12’nci enerji sempozyumu başladı.

Haberler 06.12.2019 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TMMOBun 12nci enerji sempozyumu enerji, ekoloji ve toplumsal bar temasyla balad. Bir otelde düzenlenen sempozyuma Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Kaya, Meclis Bakan Celalettin Birtane, TMMOB Diyarbakr l Koordinasyon Kurulu üyeleri ve davetliler katld.

ENERJ SEMPOZYUMU

Sempozyumda konuan Kaya, El Cezirenin mekan olan Artuklu saraynda yaplan kazlar ile 8 bin yllk kent geçmiinin ortaya çkarld Diyarbakrda böyle bir sempozyumun düzenlenmesinden dolay mutluluk duyduunu söyledi. Kaya, Türkiyedeki ithalata baktmz zaman neredeyse yüzde 35e yakn karbon kökenli enerjide kullandmz ürünleri ithal ediyoruz. Enerji sempozyumu ülkenin en önemli gündemlerinden biri olmas gerekiyor. Türkiyede enerjiden kaynaklanan ekolojik sorunlarn gündemde olmas gerekiyor. Toplumsal barn ve bölgesel barn salanmas Türkiyenin en önemli gündem maddesi olmas gerekiyor. Bu anlamda Elektrik Mühendisleri Odasn kutluyorum. Bu tür çalmalarn hem ülkemize hem de kentimize faydal olacana inanyorum dedi.

Diyarbakrda 5-6-7 aralk tarihlerine kadar devam edecek olan sempozyuma ekoloji ve toplumsal bar konularnda uzmanlar katlacak. Doadan, bartan, yaamdan yana taraf olan konumaclar bir araya getirilmesi hedeflenen sempozyumda, konumaclar görülerini 3 özel oturum, 3 teknik oturum ve 2 panelde sunma imkan bulacak.

Ana Sayfaya Git