Diyarbakır'da "8. Ortadoğu İnşaat Fuarı" açıldı

Vali Güzeloğlu "Diyarbakır, yaşam keyfi sunan ve yaşam kalitesi her geçen gün artan bir büyükşehir. İşte onun için diyoruz ki zaman, Diyarbakır'a yatırım zamanıdır"

Haberler 16.03.2018 - 09:15 Son Güncelleme : 16.03.2018 - 09:29

TÜYAP tarafndan Diyarbakrda 8incisi düzenlenen Ortadou naat Fuar, düzelenen törenle dün startn ald. Vali Hasan Basri Güzelolu, Diyarbakr tarihi, lojistik önemiyle Ortadouya açlan Anadolunun hem ticari, hem kültürel, hem de sosyal buluma noktasdr dedi.

15-18 Mart tarihleri arasnda açk olacak Diyarbakr 8inci Ortadou naat Fuar, bugün düzenlenen törenle açld. Vali Hasan Basri Güzelou, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal, Büyükehir Belediye Bakan Vekili Cumali Atilla ile çok saydaki katlmcyla açlan fuarda, Ortadounun baz ülkelerinde inaat alannda faaliyet yürüten firmalar da yerini ald.

DYARBAKIR, ÜLKEMZN ORTADOUYA AçILAN KAPISIDIR

Fuarn açl konumasn yapan Vali Güzelolu, Diyarbakrn gelimesinde ve kalknmasnda fuarlarn çok önemli olduunu belirterek, üphesiz bu fuarn Diyarbakrda olmasnda ayr bir anlam olacaktr. Fuarn açl balnda ifade edildii gibi, Diyarbakr, ülkemizin Ortadouya açlan kapsdr. Diyarbakr tarihi, lojistik önemiyle Ortadouya açlan Anadolunun hem ticari, hem kültürel hem de sosyal buluma noktasdr. Bu perspetifle baktmz zaman hareketlenen Ortadouda ve nallah barn tesis edildii, gelecei çok uzak olmayan noktada Diyarbakr bu büyük hareketlilii, dinamizmi karlayacak, karlkl ticari balantlar salayacaktr ve bunun merkezi olabilecek bir büyükehirdir. Onun için diyoruz ki, zaman Diyarbakra yatrm yapma zamandr diye konutu.

SURDA BÜYÜK DEM VE BAKALAIM YAANIYOR

Vali Güzelolu, Cumartesi günü kenti ziyaret edecek Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, Sur ilçesinde yaplacak yeni alanlarn temel atma töreni ve yapm tamamlanan yerlerin açln gerçekletireceini ifade ederek, Surda yaanan terör olaylarnn ardndan yaplan hizmetlerle Surda büyük deiim ve bakalam yaandn söyledi. Vali Güzelolu, Kadim ehir Surda ihanet ve terör örgütünün ykmndan sonra bir büyük deiim, dönüüm, bakalam yaanyor. Bugün o yklan ve yok edilmek istenilen kültür yepyeni ve daha güçlü bir ekilde her boyutta hayat buluyor. Cumartesi günü Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann terifiyle gerçekletirilecek etkinlikler balamnda Surdaki bu büyük deiimi de, altyapdan üstyapya, tarihi Diyarbakr evlerinin inasnn gerçekletirilecei, 3 bine yakn i yerinin cephe iyiletirilmesi, ihalesi ve temel atma törenini gerçekletirmesiyle hayat bulacaktr dedi.

YABANCI ZYARETCLERMZ VAR

TÜYAP Anadolu Fuarlar Genel Müdürü Cihat Alagöz de fuar merkezinin, modernizasyon çalmalarnn tamamlandn ve çok daha güçlü bir altyapyla, etkinliklere balangç yaptklarn belirtti.

Alagöz, naat fuar da en güçlü fuarlardan biri olarak karmzda. ran, Irak ve Tunustan ziyaretçilerimiz var. Hem i balantlar kurulmasna vesile olacaz hem de turistleri, Diyarbakrn birbirinden güzel kültürel kymetleriyle, turizm potansiyeliyle buluturacaz. Bu yl yine bir ilke imza atarak 8 fuarla pazara giri yapyoruz. lk kez kozmetik ve kiisel bakm fuar düzenleyeceiz. Amacmz Diyarbakrn, Türkiye ekonomisinin içerisinde hak ettii seviyelere gelebilmesini salamak. ifadelerini kulland.

Fuarda stant açan firma yetkilisi Taylan Türkmen ise Fuar, Ortadouya açlan bir kap olarak gördüümüz için ürünlerimizi kullanclara ve Ortadoudan Diyarbakra gelen ziyaretçilere tantmak istiyoruz. diye konutu.

Fuara, randan ziyaretçi olarak gelen ve inaat sektöründe i yaptklarn dile getiren Firuze Azimi de ilk defa Diyarbakra geldiini, i görümelerinin yan sra kentin tarihi yerlerini de gezeceini aktard.

Ana Sayfaya Git