Diyarbakır'da "Dünya Çiftçiler Günü" ve "Tarla Günü" etkinliği düzenlendi

Diyarbakır'da "14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü" ve "Tarla Günü" dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi.

Haberler 16.05.2022 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

GAP Uluslararas Tarmsal Aratrma ve Eitim Merkezi (GAPUTAEM) öncülüünde Tarm ve Orman l Müdürlüü, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ile Ziraat Odas Bakanl i birliiyle GAPUTAEM tarla deneme alannda düzenlenen etkinlikte, halk oyunlar gösterisi yapld, müzik korosu konser verdi.

GAPUTAEM Müdürü Mehdi Sürmeli, yapt konumada, kutlamalardaki temel amacn, çiftçiliin ve tarmn önemini gündemde tutmak olduunu söyledi.

çiftçilik mesleinin daha karl ve faydal yürütülmesi amacyla Ar-Ge çalmalar yürüttüklerini ifade eden Sürmeli, öyle konutu:

12 bin yllk çiftçilik mesleinin tarihi kadar budayn da tarihi çok eskidir. Bu corafya, budayn merkezi olup, dünyaya buradan buday yaylmtr. Sorumluluk alanmza giren bölgedeki 11 ilin tarmsal Ar-Ge ve iklim çalmalar uzman personelimiz tarafndan yaplmaktadr. Bugüne kadar 12 ürün grubunda 54 çeit ürün slah edip, çiftçilerimize sunduk. Bugüne kadar 302 proje sonuçlandrld, 55 proje devam ediyor. 54 ürün de tescil edildi. Hedefimiz burada, bitkisel ve hayvansal üretimde verim ve kaliteyi artrarak iç ve d talepler dorultusunda çeit, tür, rk gelitirmektir.

Program, katlmclarn tarm ürünlerini ve araçlarn incelemesiyle sona erdi.

Etkinlie, AK Parti milletvekilleri Ebubekir Bal ve Oya Eronat, AK Parti l Bakan Mehmet erif Aydn, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, l Tarm ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar ile çiftçiler katld.

Ana Sayfaya Git