Diyarbakır’da marangoz ustasının azmi

Diyarbakır 8 yaşından beri marangozluk yapan 62 yaşındaki Hüseyin Bekçi, baba mesleğini babasının bıraktığı atölyede sürdürüyor.

Haberler 20.08.2021 - 05:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Sur ilçesinde Marangozcular Sokann en eskilerinden olan Hüseyin Bekçi, ilerinin eskisi gibi olmadn, geçen seneye göre malzeme fiyatlarna da zam geldiini belirterek, Eskiden günde 100 tane kürsü satyordum, imdi günde 30 tane satabiliyorum. Bu da oluan piyasadan kaynakldr dedi.

54 YILDIR BU YAPIYORUM

Türkiyenin birçok noktasndan sipari aldklar Bekçi, Malzemelerimiz Samsunda yetien gürgen aaçlarndan oluuyor. 8 yamdan beri buradaym babam okutamad ben de babamn yannda çalmaya baladm ve yaklak 54 yldr bu ii yapyorum. ehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan ve silah arkadalarnn tabutlarn bizzat ben yaptm ve 3 gün boyunca esnaf arkadalarla birlikte dükkanmz açmadk yasn tuttuk. Diyarbakra kürsü, masa, kap, pencere, tabure, beik ve sandalye yapyoruz ve Diyarbakrn olmazsa olmaz kürsüdür. Evlerde, bahçelerde, kraathanelerden çok kullanlr. Daha önce lastikle yapyorduk u anda kürsülere özel olarak ipli yapyoruz. Geçen yl tanesi 25 lira iken bu sene 30 liraya veriyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git