Diyarbakır’da Mesleki Yeterlilik Sınavları başladı

Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ gereğince, yapılması gereken sınavların ilk ayağı Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir tekstil fabrikasında başladı.

Haberler 06.12.2017 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO) ile TOBB MEYBEM ibirliinde gerçekletirilen snavda 17 personel uygulamal ve teorik snava tabi tutuldu. Tevik kapsamnda snava giren personellerin snav geçmeleri halinde, giri ücretleri iade edilecek.

MESLEK YETERLLK SINAVI

Mesleki yeterlilik belgesi zorunluluu getirilen mesleklere ilikin tebli 26 Eylül 2017 tarihli ve 30192 sayl Resmi Gazetede yaynlanarak yürürlüe girmiti. Söz konusu tebli ile MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluu getirilen meslek says 48den 81e çkarld. Yaynlanan teblie göre birçok meslekte MYK Mesleki Yeterlilik belgesi olmayan kiilerin tebli tarihinden itibaren on iki ay sonra çaltrlamayacaklar için, belge zorunluluu kapsamnda yer alan meslekleri yapan kiilerin, Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için, MYK tarafndan yetkilendirilmi belgelendirme kurumlarna bavurmalar gerekiyor.

Ana Sayfaya Git