Diyarbakır'da organik çilek hasadına başlandı

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde, 3 dönümlük alan üzerinde ekilen organik çilek hasadına başlandı. Çiftçilerin çilek hasadı, drone ile havadan görüntülendi.

Haberler 15.05.2019 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hazro lçe Kaymakamlnn destei ve Tarm ve Orman lçe Müdürlüünün koordinesinde yetitirilen farkl aromas, uzun raf ömrü ve boyutuyla talep gören çilek bu sezon ar yalardan dolay 1 ay gecikmeli yetiti. Sabahn erken saatlerinde çilek bahçesine gelerek hasada balayan çiftçiler, ilk ürünlerini kasalara doldurup sata hazr hale getirdi. Kilogram 10 liradan alc bulan çilek hasad, drone ile havadan görüntülendi.

çiftçi destei

Geçen yla oranla fiyatlarn 2 kat arttn fakat ilerleyen günlerde düü yaanacan belirten çiftçilerden Tark Arca, ar yalardan dolay çilek hasadnn bir ay geç baladn söyledi. Aldklar desteklerin artrlmasn isteyen Arca, yeni projelerin açklanmasn bekliyor. Arca, Hazro lçe Kaymakamlnn destei, Tarm ve Orman lçe Müdürlüü koordinesinde bu projeyi yaptk. Bu yl çilek verimi güzel ama ar yalardan dolay baya bir geç çkt. Normalde nisan aynn ilk haftasnda çkan çilek, bu yl mays aynn ikinci haftas çkt. 1 ay gecikmeli çkan çileklerin fiyatlar geçen yla oranla bu yl çok güzel. Geçen yl 1 dönümde 4 ton alrken bu yl 3 ton aldk. Bizim çileklerde kesinlikle gübre, ilaç yok tamamen organik. Organik olduu için siparilere yetiemiyoruz. Kilosunu uanda 10 liraya satyoruz ama bir hafta sonra 7 liraya düer. Bölgemizde yetimeyecek ürün yoktur. Talebimiz, biz buray yüzde 70 hibeyle yaptk, tekrardan ayn projeleri bekliyoruz. Bu tür projeler olursa daha önce ekim yaptmz 3 dönümlük alan 20 dönüme çkarmay düünüyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git