Diyarbakır'da suda TÜFE zammına son

KHK ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliğine görevlendirilen Kaymakam Atilla'nın talimatıyla, DİSKİ tarafından su fiyatına 3 ayda bir TÜFE oranında artış yapılması uygulaması sona erdirildi.

Haberler 23.11.2016 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yaplan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) tarafndan 15 yldr su fiyatnn her 3 ayda bir Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) orannda artrlmas uygulamasna son verdi.

çileri Bakanlnca KHK ile Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Cumali Atillann, vatandalarn bekledii hizmetlere kavumas için balatt çalmalar sürüyor.

TÜFE ZAMMINA SON

Bu kapsamda gerçekletirilen incelemede, kapatlan Halkn Demokrasi Partisinden (HADEP) Belediye Bakan Feridun çelikin görev yapt 2001 ylndan bu yana, DSKnin ald karar dorultusunda su fiyatna, yllk zammn yan sra her 3 ayda bir TÜFE orannda art uyguland tespit edildi.

Rutin zammn yan sra uygulanan ilave zam nedeniyle vatandalarn madur edilmemesi için çalma balatld.

Kaymakam Atillann verdii talimat üzerine belediye meclisince alnan karar dorultusunda, su fiyatndaki TÜFE zamm sona erdi.

Ana Sayfaya Git