Diyarbakır'da süneyle mücadele çalışması

Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar: "Korona virüs tedbirlerini uygulamakla beraber istisna kapsamında bulunan çiftçilerimizin arazide üretimleri devam ediyor. Çünkü üretim devam etmek zorunda. Yapılan çalışmalarla verim kaybına izin vermeden maksimum verim almak zorundayız"

Haberler 02.05.2020 - 23:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman l Müdürlüünce yürütülen süneyle mücadele çalmas kapsamnda 126 kiiden oluan 12 ekip çalmalara balad. Merkez Kayapnar ilçesinde krsal mahalledeki tarlalarda incelemelerde bulunan Tarm ve Orman l Müdürü Mustafa Ertan Atalar, süneyle mücadele ekiplerinin, kent genelindeki ekili alanlarda inceleme ve tespitler yaptn söyledi.

Süne mücadelesinin arazide yaplan çalmalar yerinde kontrol etmek için çalmalarda bulunduunu kaydeden Atalar, tarmsal ve hayvansal üretimin kesintisiz devam ettiini belirtti.

Koronavirüs tedbirlerini uygulamakla beraber istisna kapsamnda bulunan çiftçilerimizin arazide üretimleri devam ediyor. çünkü üretim devam etmek zorunda. Yaplan çalmalarla verim kaybna izin vermeden maksimum verim almak zorundayz. diyen Atalar, sahada aralksz olarak çalmalarn sürdürdüklerini bildirdi.

ÜRETM KESNTSZ SÜRÜYOR

Atalar, 126 teknik personelle süne mücadelesine baladklarn, arazilerinin iyi olduunu, önümüzdeki 15-20 günün böyle devam etmesi durumunda çok bereketli bir sezon geçireceklerini düündüünü kaydetti.

Bakanl koronavirüs tedbirleri devam ederken, çiftçilerin üretime kesintisiz bir eklide devam edebilmesi için çiftçileri bilgilendirdiini aktaran Atalar, öyle devam etti:

Bakanlmz broürler hazrlayarak illere gönderdi. Biz de bunlar çiftçilerimize dattk. Tedbirlerin alnarak üretimin devam etmesi için ayn zamanda eitim çalmalarmza devam ediyoruz. çünkü salkl gdaya ulamak çok önemli. Güvenilir gdann üretilmesi olmazsa olmazmzdr. Her zamankinden daha çok buna ihtiyacmz var.

Tarmsal üretimin devam etmesinin önemini çiftçilere de anlattklarn dile getiren Atalar, bu yl üretim devam ederken koronavirüsle ilgili alnmas gereken tedbirleri de almalar gerektiini anlatt.

Atalar, Bakanlmzn yapt çalmalarla çiftçimizin önündeki bütün engeller kaldrld. Tarmsal faaliyette, hayvanclk ve gda üreten iletmelerde kesinti olmamas için bütün tedbirler alnd. çiftçimiz arazide tarlasnn banda. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git