Diyarbakır'dan 15 ülkeye iç giyim ihracaatı

DİYARBAKIR'ın Bismil İlçesi'nde, 20 yıl önce 250 metrekarelik alanda iç giyim üreten Jiber firması, bugün Organize Sanayi Bölgesi'nde 7 bin metrekarelik alandaki tesislerinde üretim yapıyor.

Haberler 26.05.2017 - 08:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismilde 20 yl önce 250 metrekarelik alanda üretime baladklarn belirten Jiber firmasnn sahibi ve Güneydou Tekstilci adamlar Dernei (GÜNTAD) Bakan olan hsan Ourlu, imdi Diyarbakr Organize Sanayi Bölgesindeki 7 bin metrekarelik alanda üretime devam ettiklerini söyledi. Firmalarnn Bismildeki 250 metrekarelik yerden sonra Diyarbakra tandn, bin 500 metrekarelik bir yerde üretime devam ettiini, bir kaç yl sonra da organize sanayi bölgesine tandklarn söyleyen Ourlu öyle konutu:

Daha kaliteli, daha farkl iç giyim modelleri ürün ve çeitlerini artrdk. O dönemde 6 milyon dolarlk bir yatrmla, 7 bin metrekarelik kapal alanda imdi üretimi sürdürüyoruz. Kendimizi gelitirdik, Türkiye ve dünya piyasalarn takip ederek daha kaliteli ürün elde etmeye çaltk. imdi 300 kii çalyor bu fabrikamzda. JBER Grup olarak bünyesinde 4 ayr irket var; üretim, pazarlama, maazaclk ve ihracaat. Bu yl arlkl olarak ihracata yönelik çalmalarmz var. Yeni bir yatrma baladk. Eylül aynda tamamlanacak. Pijama ve çoraba kadar her türlü farkl iç giyim ürünleri ve modelleri üretilecek. Yeni yerimizin faaliyete geçmesiyle birlikte 150- 200 kiiye daha istihdam salam olacaz.

ABDDE ÜRÜNLERMZ BEENLD, SPAR BEKLYORUZ

Diyarbakrdaki üretim fabrikasndan, 10 ülkeye direkt olmak üzere toplam 15 ülkeye iç giyim ürünleri ihraç ettiklerini kaydeden hsan Ourlu öyle devam etti:

JBER ürünleri maazaclkta Kuzey Irakta 5, Türkiyede 22 olmak üzere toplam 27 maazamz u an aktif halde sat yapyor. Türkiye genelinde 81 ilde ürünlerimiz satlyor. Direk 10 ülkeye ihracatmz var ama, stanbuldaki tantm maazamzdan da toplam 5 ülkeye ürünlerimiz satlyor. Irak, ran, Ukrayna Yunanistan, Kazakistan, Lübnana baladk Makedonya var, bu ülkeler bata olmak üzere, yani 15 ülkede ürünlerimiz satlyor. u anda görüme halinde olduumuz ülkeler var. Hatta geçtimiz günlerde ABDye sembolik de olsa numune gönderdik, paramz da aldk. çok beendiklerini söylediler imdi sipari bekliyoruz.

LK 5 MARKA ARASINDA

ç giyim model ve ürünleri konusunda dünya ve Türkiyedeki önemli bütün markalar izlediklerini dile getiren hsan Ourlu, 20 ylda Türkiyenin ilk 5 markas arasna girdiklerini ifade ederek, unlar söyledi:

Marka emek verilerek yaplr. 20 yllk bir geçmii olan firmayz. Takibi kalite ve memnuniyeti hep önemsedik. Türkiyede ilk 5e giren bir firmayz. Bu yüzden stanbulda tantm maazas açmamzn sebebi, farkl ülkelerden gelen tekstilcilerle ibirlii kurmaya çalyoruz. Bir çok yatrmcy bölgeye, buraya getirmeye çaryoruz. 4 liraya satlan pamuun bize geri dönüü 20 lira, bizden çk ise 30 lira. Yani çou darda yaplyor. Entegrasyon didiimiz iplik, örme ve konfeksiyon bunlarn hepsi birarada olduu zaman, o kente katma deeri yüksek olacak ekilde bu bölgede kalyor. Bunun çabas içerisindeyiz. Bizim yatrmlarla ilgili skkntmz yok. Huzur ortam ve altyapyla ilgili çaba harcammz gerekiyor. Hükümetin çkard cazibe merkezi uygulamas var. Baarya ularsa buras teksilin merkezi olabilecek kapasiteye sahiptir. Bölgeye tekstil yatrmlarnn akmas, stanbulu da rahatlatr. stanbuldaki tekstilin maliyetleri çok yüksek. Bölgede uzun vadeli tekstilin gelecei çok daha parlak olacan düünüyoruz.

Diyarbakrdan geçen yl bütün sektörlerden 160 milyon dolarlk ihracaat yapldn kaydeden JBER Grup Yönetim Kurulu Bakan hsan Ourlu, grup olarak bu yl 3 milyon dolarlk ihracaat hedeflediklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git