Diyarbakırlı meyve üreticisi hasat için gün sayıyor

Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesindeki kiraz ve ceviz bahçelerinde hasat öncesi son hazırlıklarını tamamlayan üreticiler, ürünlerinden yüksek rekolte bekliyor.

Haberler 01.05.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kocaköy ilçesinde kiraz ve ceviz üreticileri korona virüs salgnna ramen hasat için çalmalarna devam ediyor. Üreticiler verimden memnun olduklarn belirtirken, korona virüs salgnndan dolay içi bulup çaltrma ve pazara sunma konularndan endieli olduklarn dile getirip yetkililere bu konuda yardmc olmalar çarsnda bulundu.

MEYVE ÜRETCS

Kiraz üreticisi Hüseyin Klç, korona virüse ramen üretime devam etmek zorunda olduklarn söyledi. 10 dönümlük bahçesinde 400 meyve aacnn bulunduunu kaydeden Klç, Her yl verim veriyor. Türkiyenin en kaliteli kiraz cinslerinden birisidir. Organik olarak yetitiriyorum. Gübre, ilaç hiçbir ey kullanmaya gerek duymuyorum. Mardin kiraz piyasada 4-5 liraya satlrken, biz 8 liraya satyoruz. Bizim kirazmz hale gittii zaman bilenler ilk bize geliyor. çünkü aromas irilii mükemmeldir, müteri tarafndan çok beeniliyor. Bu sene bütün çiftçilerin endiesi olduu gibi benimde endiem var. 20 ton civarnda kiraz bekliyorum. Endiemiz var, pazarda nasl satacaz, pazar olur mu, olmaz m bilmiyoruz. Bakarz sokaa çkma yasa olur, bu meyve dalnda kalr. çi de bulamayz, pazarda da satamayz. l ekonomisine, Türkiye ekonomisine katkmz var dedi.

HASAT GÜNÜ BEKLENYOR

Ceviz üreticisi Hayri Klç ise yaklak 800 aac olduunu kaydetti. Klç, 3 ton ceviz bekliyoruz. Biz Diyarbakrda bu sene ilk verimi alacamz için henüz pazarn ne ekilde süreceini bilmiyoruz. Nasl pazarlayacamz bilmiyoruz. Korona virüsün de bu sektöre nasl bir sekte vuracan da bilmiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git