Djital ödeme z kuşağından

Firmanın kuşaklara göre kullanıcıların harcama dinamikleri analizine göre, Baby Boomers kuşağı geleneksellikten uzaklaşmazken, iş hayatına yeni atılan Z kuşağı, salgın şartlarının getirdiği dijitalleşmeye en hızlı adapte olan ve en hareketli kuşak olarak belirlendi

Haberler 01.09.2021 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetlerinin yapt aratrmaya göre, henüz i hayatnda aznlkta olmasna ramen salgn artlarnn getirdii dijitallemeye en hzl adapte olan Z kuann yüzde 47si alverilerinde mobil ödemeyi tercih ediyor.

Sodexodan yaplan açklamaya irket gerçekletirdii aratrmayla, salgn sonras Baby Boomers (Bebek Patlamas), X, Y ve Z kuaklarnn Sodexo bakiyelerini harcama trendlerini analiz etti.

Buna göre, en yüksek bakiyeli yemek harcamalarn Baby Boomers kua yaparken, Z kuanda ise yemek ba bakiye kullanm düüyor, ayn son haftasna gelindiinde ise kullanclarn yarsnn bakiyesi bitmi oluyor.

Kuaklara göre Sodexo yemek kart kullanm dalmna bakldnda, kullanclarn yüzde 60a yakn Y kuandan oluuyor, bu kua srasyla X, Z ve Baby Boomers takip ediyor. Henüz i hayatnda aznlkta olmasna ramen salgn artlarnn getirdii dijitallemeye en hzl adapte olan Z kuann yüzde 47si alverilerinde mobil ödemeyi tercih ediyor, bu rakam kullanc olarak en yüksek paya sahip olan Y kuanda yüzde 39, X kuanda ise yüzde 31.

- Y ve Z kua daha çok mekan deitiriyor

Yaplan aratrma Baby Boomers kuann, X, Y ve Z kuaklarna göre daha geleneksel bir tablo çizdiini ortaya koyuyor. Baby Boomers kua restoran harcamalarnn yüzde 35ini 12.00 - 14.00 saatleri arasnda yaparken Z kuann harcama saatleri 14.00 sonrasnda younlayor. Aratrmaya göre Baby Boomers kua harcama yaptklar restoranlara da daha sadk. Mays- Austos 2021 tarihlerini kapsayan verilere göre, Y ve Z kuaklar X kuana göre yüzde 23, Baby Boomersa göre yüzde 38 daha fazla mekan deitiriyor.

- Tüm kuaklar kebap tercih ediyor

Ayn analizde bir dier ilgi çekici veri ise Sodexo kullanclarnn yemek tercihlerinin büyük bir çounluunu kebaptan yana kullanmas. Geleneksel yemekleri tercih eden Baby Boomers yüzde 34lük bir oran tüm kuaklar arasnda en fazla kebap harcamas yapan kuak olurken, Z kua dier kuaklara göre açk ara fark ile en fazla fast food tüketimi yapan kuak olarak dikkati çekiyor.

Ana Sayfaya Git