Doğal gazda kaçak abone!

Diyarbakır'da soğuk havaların artmasıyla birlikte doğal gaz kullanımı artmaya başladı. Bazı aboneler patlama tehlikesine rağmen sayaçlara müdahale ederek hem kendilerini hem de çevrelerine tehlikeye attı. Doğal gaz firmasının yaptığı çalışmalar neticesinde son 1 ayda 80 abonenin kaçak doğal gaz kullandıklarını tespit edip gerekli işlemleri yaptı.

Haberler 13.01.2020 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda souk havalarn artmasyla birlikte baz aboneler patlama tehlikesine ramen sayaçlara müdahale ederek hem kendilerini hem de çevrelerindeki insanlar tehlikeye att. Merkez ve dört ilçesinde toplamda 194 bin doal gaz abonesi bulunan firma yetkilileri olas gaz kaça durumunda bir binann bomba iddetiyle patlayacan belirterek, kaçak timleri oluturdu. Doal gaz kaçak timleri kentte yaptklar denetimlerde Diyarbakrda son 1 ayda 80 abonenin kaçak kullanm yaptn tespit etti.

KAçAK ELEKTRK MANTIIYLA

Firmann Genel Müdürü Salih Deniz, yapt açklamada u an da Diyarbakrda 194 bin aboneleri olduunu söyledi. Bu abonelerin 170 bin, 175 bini fiilen gaz kullandn belirten Deniz, dierlerinin henüz kullanma aamasna geçmemi durumda olduklarn ifade etti. Deniz, Son 4 ylda Bismil, Silvan, çermik ve Ergani ilçelerine de gaz vermi olduk. Erganide 8 bin civarnda, Bismilde 5 bin, Silvan ve çermikte de 2 bin civarnda abonemiz var. Merkezde 12 seneden beri kullanld için daha tecrübeliler abonelerimiz. Yalnz ilçedeki abonelerimiz sayaçlara müdahaleleri oluyor zaman zaman. Bu çok büyük bir risk ve tehlike arz ediyor. Bunu önlemek için kaçak ekipler oluturduk. Bunlar vakitli, vakitsiz, gece, gündüz her an basknlar düzenleyip sayaçlara müdahale var m, yok mu onu yapmak zorundayz. çünkü burada insan hayat söz konusudur. Eer bir yerde bir gaz kaça olursa ve bunun farkna varmazlarsa gaz skmas durumunda büyük tehlikeler meydana getirebilir.

80 ABONE KAçAK YAKALANDI

çünkü doal gaz, bir yerde kaçak varsa bu yerde deil da tavanda birikir. Bu belirli bir seviyeye kadar geldii zaman skma yapyor. Bu skan yerde bir elektrik dümesine baslmasyla veya çakmak veya sigara içilmesiyle ya da her hangi bir kvlcm durumunda çok büyük bir patlama ile binaya zarar veriyor. Yaptklar bu ilem su veya elektrik kaça gibi kendisi zarar görmüyor. çevresindeki insanlarda zarar görüyor. Sayacn numaratörüne müdahale ediliyor. çine müdahale ediliyor veya camna müdahale ediliyor. Bu da ksa zamanda fark ediliyor. Kaçak ekiplerimiz bu yaplan müdahaleyi fark eder, etmez gerekli tutanaklar, yazmalar, videolar, resimleri toplayp o abone ile ilgili gerekli ilemleri yapyorlar. lçelerde biraz kaçak elektrikten gelme aboneler var. çünkü TEDA ilçelerde sayaçlar kontrol altna ald gibi. Daha kimse elektrikte kaçak yapamyor. Yapamaynca bu sefer gazda yapabilir miyim gibi tecrübesizce baz risklere giriyorlar. Bu da onlar için risk oluturuyor. Yakalanan vatanda says ilçelerde u an da 1 aylk zarfnda 80 tane vatandamz yakaland. Her hangi bir ey olduu zaman acil 187ye bilgi brakarak gerekli müdahaleyi yapmamza salamaldrlar dedi.

Ana Sayfaya Git