Doğal gaz destekleri!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık "İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdiğimiz doğal gaz tüketim desteğinde başvurular bugün(dün) itibarıyla başlıyor. Isıl harita baz alınarak iki dönemlik belirlediğimiz destek tutarımız 450-1150 lira arasında değişecek"

Haberler 19.02.2022 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Derya Yank, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen doal gaz tüketim desteine bavurularn dün itibariyle baladn bildirdi.

Bakanlktan yaplan açklamada, doal gaz tüketim desteine bavurularn e-Devlet üzerinden yaplacan belirten Bakan Yank, destekten yararlanmak isteyen vatandalarn, sistem üzerinden Bakanlk tarafndan sunulan Sosyal Yardm Bavuru Hizmeti ekranndan gerekli bilgileri doldurarak bavurularn yapabileceini kaydetti.

Ödemelerin mart ay içerisinde yaplacan hatrlatan Bakan Yank, htiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdiimiz doal gaz tüketim desteinde bavurular bugün itibaryla balyor. Isl harita baz alnarak iki dönemlik belirlediimiz destek tutarmz 450-1150 lira arasnda deiecek. bilgisini verdi.

Bakan Yank, ihtiyaç sahibi olma artyla doal gaz altyaps bulunan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve doal gaz abonelii olan bütün vatandalarn destekten yararlanabileceine iaret ederek unlar kaydetti:

Doalgaz Tüketim Desteini hem fatural hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceiz. htiyaç sahibi vatandalarmzn, e-Devletten yaptklar bavurular onaylandktan sonra hak sahiplii bulunan vatandalarmz PTTye gidip faturalarn ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Dier yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandalarmzn ise destek miktar kartlarna yatrlacak.

SALIK RAPORU BULUNAN KRONK HASTALARA YÜZDE 5 EK ÖDEME

Açklamasnda, salk raporu bulunan kronik hastalara veya hayatlarn cihaza bal sürdüren vatandalara ek ödeme yapacaklarn anlatan Bakan Yank, bunun için vatandalarn bavurusu srasnda hastalna dair raporu sisteme ilemesi gerektiini, hastalarn yaad hanelere, belirlenen destek tutarna ek olarak yüzde 5 fazla ödeme yaplacan vurgulad.

Ödemesini kendi yapamayacak durumdaki engelli ve yallarn da bu süreçte maduriyet yaamamas için hak sahibi abonenin faturas ve kimlii ibraz edilerek ilemlerin gerçekletirilmesi için gerekli kolayln salanacan da kaydeden Yank, elektronik ortamda alnacak bavurularn Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakflarnca detayl inceleceini belirtti.

Yank açklamasnda, Yaplacak deerlendirme sonrasnda bavurusu kabul edilen vatandalarmz destekten yararlanmaya hak kazanacak. ifadelerini kulland. Doal gaz Tüketim Desteine https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti adresinden bavuru yaplabilecek.

Ana Sayfaya Git