Doğalgaz 2017'de zam görünmüyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, tarife belirleme süreci devam eden doğalgaz perakende satış sektörüne yönelik çalışmaların devam ettiğini belirterek, "60 doğalgaz dağıtım şirketinin perakende satış tarifelerinin 2017 yılı ortası itibarıyla tamamlanmasını hedefliyoruz." dedi.

Haberler 17.12.2016 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylmaz, doalgaz datm irketlerinin perakende sat tarifeleriyle ilgili açklamalarda bulundu.

Tarifelerde sadece çok gerekli durumlarda deiiklie gidilebileceini vurgulayan Ylmaz, Yeni metodolojide datm bölgelerine ilave ehir eklenmesi durumunu da göz ard etmeyeceiz. Yeni dönem çalmalar kapsamnda, irketlerin iletme gideri öngörülerinde irket ölçeklerindeki farkllklar ve 2016 ylndaki asgari ücret art gibi hususlar da dikkate alarak farkl bir yaklam getirmeyi amaçlyoruz. Adalet bizim krmz çizgimiz ve adil bir yapnn olumasn salayacamzdan kimsenin üphesi olmasn. deerlendirmesinde bulundu.

Ylmaz, doalgaz datm sektörünü yakndan ilgilendiren perakende sat tarifelerine ilikin, 60 doalgaz datm irketinin perakende sat tarifelerinin 2017 yl ortas itibaryla tamamlanmasn hedefliyoruz. Sektör temsilcileri fiyat istikrarndan taviz vermemizi asla beklememeli. ifadelerini kulland.

- Hizmet kalitesi ödüllendirilecek

Tüketiciye olumsuz yansyacak herhangi bir adma müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Ylmaz, hizmet kalitesini ödüllendiren modeli uygulamaya koyacaklarn söyledi.

Ylmaz, tüketicilerin yapt ödemeye karlk iyi hizmet almalar gerektiini ve EPDK olarak bunun takipçisi ve tevikçisi olacaklarn belirtti.

Risklere kar gelir salama yönündeki sektör beklentisine de deinen Ylmaz, unlar kaydetti:

Sektörden iletme giderleri açsndan katlanlan riskler için bir getiri verilmesine yönelik talepler geliyor. Bu talepleri finans mant çerçevesinde makul karlamyoruz. letme giderlerinde 1 aylk bir finansman maliyeti oluabileceini deerlendiriyoruz. Bunun karlnda ise iletme sermayesi gideri hesaplanarak önceki dönem tarife hesaplamalarna dahil ediliyor.

Söz konusu uygulamaya yeni dönemde de devam edileceini dile getiren Ylmaz, letme giderleri konusunda asl olan verimli iletmecilii teviktir ve tarife mekanizmamz bu dorultuda kurgulanmtr. dedi.

Ylmaz, kanun deiikliiyle irket birlemelerine ilikin de düzenleme yapldn hatrlatarak, Burada önemli olan, sadece tevik ksm deil, birlemenin kapsamn da detayl olarak masaya yatrmamz gerekiyor. Amacmz, birlemeler yoluyla verimlilik salamak. Verimsiz ve sektör için katma deer oluturmayacak büyük irketler oluturmak deil.eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git