Doğalgaz heyecanı

Hakkarili vatandaşlar, 2018 yılına kadar doğalgaza kavuşacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Haberler 05.12.2016 - 08:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Servet Ta, çevresi dalarla çevrili kentte snmak için kömür yakld için çok ciddi hava kirlilii yaandn söyledi.

Doalgazn büyük avantajlar olduunu ve bu avantajlardan faydalanmak istediklerini belirten Ta, Hava kirlilii insan sal üzerinde çok olumsuz etki yaratyor. Doalgaz ise doann, çevrenin ve insan geleceinin çok ciddi bir sigortasdr. dedi.

Ta, son zamanlarda Türkiyenin büyük bölümüne doalgaz hatt çekildiini ve gaz kullanmnn arttn dile getirdi.

Hakkariye de doalgaz hatt çekilmesini çok istediklerini ifade eden Ta, Hakkariye doalgaz altyapsnn kurulmasyla çok ciddi avantajlara sahip olacaz. Hem sanayide hem de evlerimizde kullanacaz. En önemlisi corafyamzn güzelliini ve insan saln koruyacaz. Umarm yetkililer, bir an önce bunu ihale aamasndan geçirip Hakkariye doalgazn getirilmesini ksa sürede salam olurlar. diye konutu.

- Hakkarililer için sevindirici bir haber

Esnaf Mehmet Gür ise Hakkariye doalgaz gelecek haberlerinin kendisini çok mutlu ettiini kaydetti.

Gür, Hakkarililer için sevindirici bir haber. En azndan bu dumandan, kirli havadan kurtulmu oluruz. Güzel bir hizmet olur. Umarm söyledikleri ile kalmaz gereini yaparlar. ifadesini kulland.

Vatandalardan Kerem Engin, Hakkaride binlerce insann yaadn ve doalgazn gelecek olmasnn kendilerini heyecanlandrdn dile getirdi.

çevre illere bu hizmetin verildiini, Hakkarililerin de ayn hizmetten yararlanmak istediklerini anlatan Engin, Doalgazn Hakkariye gelmesini istiyoruz. Devlet büyüklerimizden bunu talep ediyoruz. dedi.

Vatandalardan Arafat Gültekin de Hakkariye doalgaz gelmesiyle hava kirliliinde azalma olacan ifade etti.

- Bakan Albayrak açklamt

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Berat Albayrak, 6 Kasmda Erzincann Üzümlü ilçesinde Türkiye genelinde 40 ilçeye doalgaz datm töreninde yapt konumada, Türkiyede doalgaz sektörüne 11 milyar liralk yatrm yaptklarn belirterek, Hakkariye kadar doalgazn gitmedii ilimiz kalmayacak. Doudaki vatandalarmz istismar eden, imkanszlk içinde brakmak için elinden geleni yapan hatta onlar katleden bu alçak örgüte ramen, bu hain örgüte inat biz Hakkariye de rnaka da doalgaz getireceiz. Kimsenin üphesi olmasn. ifadelerini kullanmt.

Ana Sayfaya Git