Doğalgaza kavuşuyor

Hakkari'nin doğalgaza kavuşması amacıyla geçen yıl başlatılan çalışma kapsamında 203 kilometrelik hattın 110 kilometresi engebeli arazi şartlarına rağmen tamamlandı.

Haberler 01.06.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkaride güvenlik güçlerinin PKKllara yönelik kararl operasyonlar sürerken, bir taraftan da önemli yatrmlar devam ediyor.

Vatandalarn yllardr özlemini çektii doalgaz çalmalar, Boru Hatlar le Petrol Tama Anonim irketi (BOTA) tarafndan yaplan ihale sonras bölgenin zorlu corafi koullarna ramen tüm hzyla devam ediyor.

Geçen yl Vann Özalp ilçesine bal Erçek Mahallesinde balatlan 203 kilometrelik hattn 110 kilometresi tamamland.

Geriye kalan 93 kilometrelik ksmn ise bu yl içerisinde tamamlanarak test aamalarnn bitirilmesi hedefleniyor.

Hakkariyi temiz havaya kavuturacaz

Hakkari Belediye Bakan Vekili Cüneyt Epcim, AA muhabirine, bu yl kente doalgaz getirme amacnda olduklarn söyledi.

BOTA Genel Müdürlüü tarafndan yaplan ihale neticesinde doalgaz çalmalarnn il merkezi snrlarna geldiini anlatan Epcim, Bir dier ihale de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanl tarafndan tamamlanm olup ehir içerisinde müteahhit firma, datm irketi olarak çalmalarna balad. dedi.

Hakkarinin, çevre ve ehircilik Bakanlnn 2017 verilerine göre Türkiyenin en kirli havaya sahip kentlerinden olduunu anlatan Epcim, öyle konutu:

Bu çalmalarla Hakkarimizi temiz bir havaya kavuturmu olacaz. Doalgazn Hakkariyi modern bir kent yapma noktasnda önemli bir katk salayacan düünüyoruz. 2017 ylnda sayn Babakanmzn müjdeledii doalgaz 2018 yl ekim-kasm itibaryla Hakkariye getirmi olacaz. Bunun da mutluluu içerisindeyiz.

Zor corafyaya ramen çalmalar sürüyor

Yüklenici firmann antiye efi Mikail Canizci ise 2017 ylnn ortalarnda, Hakkariye doalgaz götürecek projenin startnn verildiini anlatt.

203 kilometrelik hatta 10 ekibin çaltn dile getiren Canizci, unlar kaydetti:

Bu hattn yaklak 110 kilometresinin kaynan bitirmi durumdayz. Kaynakla beraber gerek borularn kanala indirilmesi gerekse teknik testlerin yaplmas gibi çalmalarmz tüm hzyla devam ediyor. Hakkari corafyas biraz zor bir corafya. Bazen engebeli arazide yamurdan dolay çalmalarmzda aksamalar oluyor. Fakat biz çaba gösterip sene sonuna doru bitirmeye çalyoruz.

Ana Sayfaya Git