Doğu ile batıyı birleştiren köprü: Nissibi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin "Boğaz Köprüsü" olarak nitelendirilen, Türkiye'nin en uzun üçüncü asma köprüsü Nissibi, Şanlıurfa ve Adıyaman arasındaki ulaşımı kolaylaştırıyor.

Haberler 08.10.2017 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siverek-Kahta karayolunda ulam salayan köprünün, Atatürk Barajnn sular altnda kalmas üzerine Frat Nehrinden karya geçmek için yllarca kstl ve saatler süren feribot seferiyle yetinmeye çalan sürücüler, Nissibi Köprüsünün açlmasyla rahatlad.

Önceki yl Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann katlmyla hizmete sunulan köprü, dou illerinden batya giden otobüs firmalarnn da tercih ettii güzergah haline geldi.

Feribotla saatler süren yolu 5 dakikaya indiren Güneydou Anadolunun Boaz Köprüsü, bölge kentlerinin ulam, ekonomi ve turizmine de ciddi katk sunuyor.

Nissibi Köprüsü sayesinde dou illerinden batya gitmek isteyen sürücüler, anlurfaya uramadan yola devam ediyor. Özellikle hafta sonu younluun artt köprüye ulam daha da hzlandracak duble yollar ina ediliyor.

Siverek Belediye Bakan Resul Ylmaz, yaplmadan önce sürücülerin büyük sknt yaadn ve tek feribotla yüzlerce aracn tandn söyledi.

Ylmaz, köprünün sürücüleri oldukça rahatlattn ve gün geçtikçe daha çok aracn geçmeye baladn anlatt.

ADIYAMAN LE DYARBAKIRI DREKT BRBRNE BALAYACAK

Resul Ylmaz, köprünün yapmnda emei geçen bata Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan olmak üzere devlet büyüklerine Siverek halk adna teekkür ederek, unlar kaydetti:

Nissibi, douyla baty birbirine balayan güzergah üzerinde ina edilmi bir köprü. Bu nedenle de çok tercih ediliyor ve gün geçtikçe daha fazla kullanlyor. Buradaki ulam daha da hzlandracak yollar da ina ediliyor. Örnein, Adyaman ile Diyarbakr direkt birbirine balayacak olan devlet yolu var. Daha önce yol dard, standartlara uygun deildi, hamdolsun, ihalesi yapld, u anda yapm aamasnda, birinci snf kalitede duble yol yaplyor. Bu yol tamamlandnda öyle inanyorum ki daha fazla ulamda kullanlacak ve büyük otobüs firmalarnn rabet gösterecei bir yol haline gelecek.

Köprünün daha aktif olmas ve bu güzergah kullanan vatandalarn dinlenmesi için çok amaçl tesis yapmaya baladklarn vurgulayan Ylmaz, ksa süre içinde bunlar tamamlamay amaçladklarn dile getirdi.

Siverek Belediye Bakan Resul Ylmaz, Nissibi Köprüsünün bulunduu alann doal güzellikleriyle de dikkati çektiini dile getirerek, Köprünün Siverek tarafnda 45 bin metrekarelik bir sosyal tesisimizin çalmas var. Buras bittiinde insanlar hem o yolu rahatlkla kullanabilecekler hem de mola verebilecekler. Bu bölge özellikle kefedilmeyi bekleyen doal güzellikleriyle çok güzel bir geçi noktasnda bulunuyor. dedi.

SÜRÜCÜLER çOK MEMNUN

Sürücülerden Erdal Temir de köprüyü sk kullandn ifade ederek, yolun faaliyete geçmesiyle vatandalarn günlük hayatnn önemli ölçüde rahatlatldn ve uzun süren ulamn 3-5 dakikaya indiini vurgulad.

Önceleri bu anlamda çok sknt çektiklerini anlatan Temir, Köprü yaplmadan önce feribotla kardan karya geçmek için ücret ödüyorduk, haydi onu da geçtik, saatlerce srann bize gelmesini bekliyorduk. Artk bunlar ortadan kalkt, ücret ödemeden, beklemeden ksa süre içinde karya geçebiliyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. eklinde konutu.

Minibüs oförü Abdülkadir Güzel de hafta sonlar anlurfadan Adyamana çok sayda yolcu götürdüünü belirterek, köprü sayesinde büyük bir yükten kurtulduklarna dikkati çekti.

Ana Sayfaya Git