Doğu illerindeki projelere destek yağdı

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca, bölgedeki illerin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine yönelik projelere geçen yıl 162,5 milyon liralık harcama yapıldı.

Haberler 23.03.2018 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalknma daresi Bakanlnca, bölgedeki illerin ekonomik, sosyal ve kültürel geliimine yönelik projelere geçen yl 162,5 milyon lira harcand.

DAP Bölge Kalknma daresi Bakanlnn 2017 Yl Faaliyet Raporundan derlenen bilgilere göre, dare, geçen yl Dou Anadolu illerindeki krsal kalknma, sulama, hayvanclk ve enerjinin yan sra kültür, eitim, sanat hayatn gelitirmek ve tarihi kent bölgelerinin canlandrlmas amacyla yürütülen birçok projeye finansman destei salad.

Bu kapsamda geçen yl söz konusu alanlar kapsayan 310 projeye 162,5 milyon lira kaynak aktarld.

PROJELERE DESTEK

Projelerin dalmna bakldnda, küçük ölçekli tarmsal sulama projeleri için 82 milyon lira, hayvan içme suyu projeleri için 10,5 milyon lira, hayvanclk altyapsnn gelitirilmesi projesi için 24,4 milyon lira, bitkisel üretim altyapsnn gelitirilmesi projesi için 4,8 milyon lira, güne enerjisini destekleme projesi için 7,5 milyon lira, jeotermal kaynaklarn kullanm etkinliklerinin artrlmas projesi için 500 bin lira harcama yapld.

Dou Anadolu illerinde kültür hayatnn gelitirilmesi amacyla yürütülen projelere de destek verilirken, bu kapsamda tarihi kent bölgelerinin canlandrlmas ve tantm projeleri için 18,8 milyon lira, DAP Bölgesinde okuma kültürünün gelitirilmesine yönelik projelere 5,1 milyon lira, manevi ahsiyetler projesine 1,4 milyon lira, belediyelerin sosyal donat ihtiyacnn desteklenmesi için 1 milyon lira, muhtelif kültür projeleri için de 6,5 milyon lira harcand.

Ana Sayfaya Git