Doğu ve Güneydoğu yatırımcıların gözdesi olacak

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, Başbakan Yıldırım tarafından açıklanan yatırım ve kalkınma programı sayesinde Doğu ve Güneydoğu'ya iş adamlarının ilgisinin artacağını belirterek, "Çok büyük yatırımlar önümüzdeki süreçte bölgeye gelecek. Huzur ortamının sağlanmasıyla bölgenin kaderi değişecek" dedi.

Haberler 30.10.2016 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda düzenlenen Türkiye-ran hracat Fuar ve Zirvesine katlmak üzere 81 il temsilcisinin aralarnda bulunduu 200 i adamyla kente gelen Doan, AA muhabirine deerlendirmelerde bulundu.

ranl i adamlaryla görüerek yeni yatrm planlarn anlattn dile getiren Doan, ekonomik skntlarn yaand, bölgede terör olaylarnn artt bir dönemde bu tür etkinliklerin düzenlenmesinin önemli olduunu vurgulad.

KENTTE BRLKTELN SALANMASI çOK ÖNEML

ube bakanlar ve illerdeki giriimcilere fuara katlmalar konusunda tevikte bulunduklarn dile getiren Doan, öyle konutu:

Bölgenin kadim kentinde, ekonomik skntlarn yaand dönemde bu birlikteliin salanmas önemliydi. Rizeden, Trabzondan iki uçak deitirerek gelen arkadalarmz oldu. Yatrmc ve üretimci arkadalarmz var aramzda. Burada hangi teviklerin nasl kullanlaca konusunda genel merkezden yönetim kurulu arkadalarmz getirdik. Onlarn da yatrmlar var. Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesinde tevik ve yatrmlara destek verilmesi anlamnda gereken yardmlar yapmak amacyla buradayz. ranla yaplacak ticaretimizle ilgili bu etkinlik önemli. randan gelen heyetlerle ikili görümeler yaparak yatrm imkanlarn masaya yatracaz. nallah hayrlara vesile olur.

Vann gümrük, nakliye ve bölgenin lojistik merkezi olmasyla ilgili hem Vanl hem de ranl i adamlaryla görümeler yapacaklarn anmsatan Doan, Bu görümelerin ileri aamalarda buraya büyük yatrm girdileri salanacaktr.Yatrmc i adam huzur ve güven ortam istiyor. Bunlarn salanmasyla ilgili birliktelik çarsnda bulunduk. Bu ortamlar olutuu zaman mobilya, sanayi ve dier alanlarda arkadalarmzn yatrm planlar var. dedi.

BÖLGEDEK ADAMLARI YATIRIM YAPMALI

Türkiyenin bir çok ilinde Vanl ya da bölge illerinden olan çok zengin i adamlarnn bulunduuna dikkati çeken Doan, bu i adamlarn da bu tür organizasyonlarda görmek istediklerini söyledi.

Sivil Toplum Kurulular olarak bir ekilde buraya gelerek yatrm alanlaryla ilgileniyoruz ama bölge halknn dilinden anlayan burada mahir olmu ekibin, i adamlarnn gelmesi bizleri de yatrmclar da buraya çekecektir. diyen Doan, u ifadeleri kulland:

Vanl ya da bölgedeki i adamlarnn buraya gelmesi, birinci öncelikli konu. kincisi de bizlerin onlarla ortaklk yapmas. Dier kentlerdeki yatrmclara buradaki kaynan salanmas çok önemli. Finans kaynaklarnn gelmesiyle ilgili ikili birleme olursa burada büyük imkanlar doar. Van bir snr kenti. ranla ilikiler çok önemli. Ciddi ithalat ve ihracat imkanlar var. Gda, ilaç, sanayi konusunda çok büyük frsatlar var. Dünyann bir çok yerinde çok ciddi ve güzel iler yapyoruz. Vanda da nakliye sknts yok. ran snr komumuz. Burada malmz çok rahat satabiliriz. Bu da bize avantaj salar. Ama öncelikle burada o efektif yapy salarsak, önümüzde güzel günler bizi bekliyor.

Huzurun salanmas bölgenin kaderini deitirecek

Vann geleceinin ekillendirilmesi, komu ülke ranla ilikilerin ilerletilmesi açsndan bu tür etkinliklerin önemli olduunu vurgulayan Doan, kendilerinin de bu amaçla Vana geldiklerini dile getirdi.

Babakan Binali Yldrm tarafndan açklanan yatrm ve kalknma programna da deinen Doan, öyle devam etti:

Açklanan tevik programlarn bakanlarmzla analiz ettiimizde karde kentler yapmtk. Bu tevikle yeniden ortaya koyduk. çok büyük yatrmlar önümüzdeki süreçte bölgeye gelecek. Huzur ortamnn salanmasyla belgenin kaderi deiecek. Babakanmzla yaptmz görümede KOBlerin finansa eriimiyle alakal projelerimiz vard. Babakanmz çok hzl bir ekilde bununla ilgilendi ve kararname çkt. Finansla alakal, tanabilir mallarn teminat gösterilmesi konusunda karar alnd. KOBlerin ksa sürede gelimesi ve büyümesi için düük faizlerle KOSGEB ve devlet bankalaryla bir takm eriim salanacak. Bunlar çok önemli yatrmlarn yaplmasna destek olacaktr.

Ana Sayfaya Git