"Doğuda konut teslimleri yılbaşından sonra başlayacak"

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde konut inşa etmeye başladık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yaptığımız ortak protokol çerçevesinde bütün bölgede rezerv konut inşaatlarına başladık. Yılbaşından sonra belli bölgelerde teslimlere de başlayacağız." dedi.

Haberler 11.11.2016 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin yeniden bir dirili ve yenilenmeyle spor, salk, eitim ve sosyal alanda birçok tesise kavutuunu ifade eden Turan, Türkiyenin her yerindeki antiyelerimizi ve ina ettiimiz yerleri geziyoruz. Bunlar görünce bu milletin bireyi olduumuz ve geleceimiz için gururlanyoruz. diye konutu.

Nerede konut ihtiyac varsa TOKnin orada olacan vurgulayan Turan, öyle konutu:

Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde konut ina etmeye baladk. O bölgelerdeki kentsel dönüüm içinde payda olarak varz. çevre ve ehircilik Bakanl ile yaptmz ortak protokol çerçevesinde bütün bölgede rezerv konut inaatlarna baladk. Ylbandan sonra belli bölgelerde teslimlere de balayacaz. Vanda bir yl içinde 17 bin konuk ina edildi. Türkiye, bir yl içinde 17 bin konutu insanlarmza teslim etti. Bu da ülkemizin gücünü gösteriyor.

- TOKnin baarsnn kodlarn çözmeye çalyorlar

Turan, Türkiyenin en önemli balklarndan birinin kentsel dönüüm olduunu belirterek, gelecek 15-20 ylda Türkiyede kamunun ve özel sektörün en önemli balklar arasnda da kentsel dönüümün geldiini vurgulad.

Türkiyedeki 81 kentin 54ünde aktif 180 küsur alanda kentsel dönüüm faaliyeti yürüttüklerini anlatan Turan, öyle devam etti:

stanbul, zmir gibi büyük ehirlerde alanda daha da aktif olacaz. Bu özelliiyle de TOK, ister gelimi ister gelimekte olan ülkelerde bir örnei bulunmayan kurumdur. 17-20 Ekimde Ekvadorun bakenti Kitoda gerçekletirilen Birlemi Milletler nsan Yerleimleri Konferans Habitat III Zirvesinde özel bir oturumda tecrübelerimizi paylatk. Gelimi ve gelimekte olan ülkelerde TOKnin baarsnn kodlar çözülmeye çallyor. u ana kadar 90a yakn ülkeyle görümeler yaptk. Tecrübemizi, dost ve karde ülkelere aktardk. Sadece yaptmz statlar gezmeye gelen yabanc dostlarmz var.

Turan, TOKnin Türkiyenin son 10-15 ylda ürettii baar hikayelerinin en önemli parçalarndan birisi olduunu söyledi. Vatandalar için dost eli ve Türkiye için iyilik üreten bir kurulu olduklarn dile getiren Turan, lerimizin tamamn, Türk mühendisleri, müteahhitleri ve içileriyle yaptk. Statlarda oluan mühendislik, müteahhitlik ve i birikimi yakn bir zamanda yurt dna çkacaktr. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git