DOGÜNSİFED Başkanı Özkılıç: İşsizliğin çaresi sanayide

DOĞU ve Güneydoğu İş İnsanları Derneği Federasyonu (DOGÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Özkılıç, işsizlik oranının yüzde 10'un altına düşmediğini belirterek, "İş imkanlarının daha fazla olması, sanayi alanında büyümemize bağlı. İşsizliğin çaresi sanayide" dedi.

Haberler 04.10.2017 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DOGÜNSFED Yönetim Kurulu Bakan Aziz Özklç, yazl olarak yapt açklamada, ekonomi, sanayi, tevik ve istihdamla ilgili deerlendirmelerde bulundu. Ekonominin büyüdüünü ancak isizlik orannn yüzde 10un altna düemediini söyleyen Özklç, istihdam üzerine yaplan tevik çalmalarna ramen hala isizliin var olduunu belirtti.

SZLN çARES SANAY

sizlii azaltmann ve ortadan kaldrmann, verimli istihdam gelitirmenin, ülkemizin balca gündem maddesi olduunu anlatan DOGÜNSFED Bakan Özklç, öyle devam etti:

imkanlarnn daha fazla olmas sanayi alannda büyümeye baldr. Sanayi yatrmlarnn ivedilikle iyiletirilmesi gerekiyor. Sanayiye dayal büyüme, hem istihdam, hem de gelir getirecektir. Ülkemizde 15 ya ve üzeri insanlarn saylar ortalama 60 milyon küsür. Bu saynn sadece 30 milyon küsuru i imkn salandnda çalmak istiyor. Bu da i imkn salandnda çalmaya hazr 30 milyona yakn kiinin iinin olacan gösterir. Her geçen yl çalmak isteyenlerin saylar 1 milyon civarnda artyor.

HAZRANDAK SZLK ORANI

Haziran ay isizlik verilerine bakacak olursak çalan insanlarn says 28 milyon 703 bin, isiz olanlarn says ise 3 milyon 251 bin. Ekonominin büyümesi, istihdam üzerine yaplan tevik çalmalar yaplsa da isizlik oran yüzde 10un altna düemedi. Dolaysyla ülkemizin en önemli sorunu isizliktir. sizlii azaltmak ve ortadan kaldrmak, verimli istihdam gelitirmek ülkemizin balca gündem maddesidir. Son bir yla bakacak olursak büyüme alanmz inaata dayal lakin önemli olan büyüme alanmz ve i imkanlarnn daha fazla olmas, sanayi alannda büyümemize bal. Sanayi olmadan olmaz, isizliin çaresi sanayide.

Ana Sayfaya Git