"Doğunun vitrini olmak istiyoruz"

Kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Edremit Belediyesi, yıllardır atık suların döküldüğü bataklık alanları, hazırlattığı projelerle turizme kazandırmayı hedefliyor.

Haberler 14.04.2017 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vatandalarn Van Gölünden daha fazla faydalanmas için balatt Sahil Kordonu projesiyle halkn takdirini kazanan Edremit Belediyesi, imdi de kanalizasyon atklarnn döküldüü, kötü kokunun yayld ve görüntü kirliliinin yaand alanlar turizme kazandrmak için çalma balatt.

Bu kapsamda Edremit Sazl olarak bilinen bataklk alan, Edremit Tabiat Park Projesi ile hayat bulacak.

Proje çerçevesinde yürüyü alanlar, doayla uyumlu ahap yaplar, köprüler, klandrmalar, bölgedeki ekosistemin anlatld ofis, hediyelik eyalarn satld mekanlar ve yörenin güzelliklerinin anlatlaca sinema salonu ina edilecek.

Engil çaynn döküldüü Dönemeç Sulak Alannda At çiftlii ve Plaj projesi hayata geçirilecek. 2017 yl içerisinde hayata geçirilmesi planlanan her iki projenin turizme önemli katk salamas bekleniyor.

- 1 milyon lira destek aldk

KHK kapsamnda Edremit Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Atf çiçekli, AA muhabirine yapt açklamada, atklar nedeniyle bataklk alanlarn insan saln tehdit ettiini söyledi.

Bataklk alanlarn insanlarn gölden faydalanmasna engel olduunu, bu nedenle slah çalmas balattklarn anlatan çiçekli, öyle konutu:

Bölgede çok sayda ku ve bitki türü bulunuyor. Buray hem canl varl koruyacak hem de insanlarmza hizmet edecek hale getireceiz. Doa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüü yetkilileriyle yaptmz çalmalar neticesinde Edremit Tabiat Parkn ina etme karar alnd. Projemiz üniversitemizde hazrland. Orman ve Su leri Bakanlndan 1 milyon lira destek aldk.

çiçekli, böcek ve sineklerin bulunduu bataklk alan hayata geçirecekleri projelerle slah edip turizme kazandrmak istediklerini dile getirdi.

Göreve balad günden bu yana ilçenin kültür, sanat, spor ve gastronomi alannda ön plana çkmas için mücadele ettiini anlatan çiçekli, istihdam ve ticaretin gelimesi için projeler ürettiklerini kaydetti.

- Hafzada yer edecek

çiçekli, ilçede daha önce Sosyal Market ve Gda Marketleri vatandan hizmetine sunduklarn, günde 2 bin kiiye yemek verilecek a evini hayata geçirdiklerini anlatt.

Nur Tatar Spor Merkezini hayrseverlerin desteiyle sporcu yetitirme merkezi haline getireceklerini ifade eden çiçekli, Edremit yeili, doas ve tarihiyle insanlarn hafzasnda yer edecek. Sadece Vann deil dounun vitrini olmak istiyoruz. çünkü mevcut durumumuz buna yeterlidir. diye konutu.

Ana Sayfaya Git