Dolandırılmaylı sineye çekmeyin

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, uzaktan ya da kapıdan satışlarda en az 1 milyon kişinin mağdur edildiğini belirterek, "Kargo bu kişiler adına tahsilat yapıyorsa sorumludur. Dolayısıyla tüketiciler uzaktan satış yöntemiyle bir ürün aldılarsa ve istedikleri ürün gelmediyse, dolandırılmışsa, oyuncak, salatalık ya da başka bozuk bir şey çıkmışsa bu sefer kargoyu şikayet etme hakkına sahiptir." dedi.

Haberler 12.03.2020 - 11:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ahin, kapdan satlarda dolandrcln önüne geçebilmek için devletin önemli mesafeler katettiini, tüketici örgütlerinin de bu konuda desteklerde bulunduunu söyledi.

Teknolojinin ve özellikle sosyal medyann geliimiyle kapdan satlarn yerini uzaktan satlarn aldn dile getiren ahin, öyle devam etti:

Herhangi bir adres, mekan, bir vergi numaras alm ya da almam kiilerce ürünler insanlara çok cazip gösterilerek satlyor. nsanlara, Batan geminin mallar bunlar, 3 tane kald, alacaksan u kadara gibi diyerek cazip gösteriyorlar. Tabii insanmz da daha ekonomik diye ihtiyac olan bir ürünü daha ucuza alacan düünerek hemen sipari veriyor. Bir banka hesabna para yatrlmsa bunun yöntemi farkl oluyor fakat kapda ödeme yaplrsa onun yöntemi farkl oluyor. Tüketicileri yllardr uyaryoruz. Diyoruz ki size uzaktan satla bir ürün gelmise, kargo ya da kurye getiriyor size, deyin ki Açp bakacam. Eer açtrrlarsa ve gelen ürün istediiniz ürünse gönül rahatlyla paranz ödeyin. Biz açtrmayz diyorlarsa bu iin içinde bir bit yenii var, almayn o ürünü çünkü kapdan satlarda alma zorunluluumuz yok hatta aldk diyelim, 14 gün içinde vazgeçme hakkmz var fakat paray ödedikten sonra biz onlarn peinde kouyoruz.

- KARGO RKETLERNN SORUMLULUU

ahin, kapdan veya uzaktan satlarda kargo irketlerinin de sorumlu olduunu vurgulad.

Tüketicinin madur olmamas için bu irketlerin ürünlerini naklettii firmalarn dolandrc olup olmadna dikkat etmesi gerektiini ifade eden ahin, unlar kaydetti:

Kargo görevlileri geliyorlar, ürünü açtrmadan tüketiciye art kouyorlar; Parasn ödeyeceksiniz sonra açacaksnz. Peki ben ödedikten sonra istediim ürün deilse? ikayet edeceksiniz diyorlar. Ben paramla rezil oluyorum. Aylarca hakem heyetine gidiyorum. Daha sonra ne oluyor? Bu satcy adresinde bulamyoruz. Ne hakem heyeti, polis ne de icra dairesi bulabiliyor ama biz paray kime ödedik? Kargolara ödedik. Kargo bu kiiler adna tahsilat yapyorsa sorumludur. Dolaysyla tüketiciler uzaktan sat yöntemiyle bir ürün aldlarsa ve istedikleri ürün gelmediyse, dolandrlmsa, oyuncak, salatalk ya da baka bozuk bir ey çkmsa bu sefer kargoyu ikayet etme hakkna sahiptir. Kargoyu ikayet etsin. Kargo da ne yapsn? Bunu ödeyerek o parasn tahsil ettikleri dolandrc firmalarn ürünlerini tamasnlar, tüketiciler de madur olmasn.

- TÜKETC HAKEM HEYETLERNE TRAZ SÜRES 14 GÜN

Mahmut ahin, tüketicinin maduriyet yaamamasnn en salam yolunun, paketin açlmasna izin verilmedii takdirde ürünü almamalar olduuna dikkati çekti.

Tüketicinin teslim almadan önce paketi açmasna izin veren firmalar dürüst satc olarak nitelendiren ahin, Ödemeyi alan kargo irketleri bu paray ödemek zorunda kalacak. Türkiyede bu konuda hakem heyetleri karar veriyor. Bavurumuzu yapalm. 10 bin lirann altnda olan satlar bunlar zaten. Hakem heyetlerine bavursunlar. Hakem heyetleri o kargoyu sorumlu tutup parann iadesini salyor. ifadelerini kulland.

ahin, kapdan ya da uzaktan satlarda itiraz süresinin 14 gün olduunu hatrlatt.

Tüketiciler Birliine uzaktan ya da kapdan sat yöntemiyle maduriyet yaayanlarn tamamnn gelmediini aktaran ahin, nsanlar genellikle tüh dolandrldk diyor ve sineye çekiyor. Bir bavuruda bulunmuyor. Resmi kurumlara gitmiyor. Ben unu biliyorum ki Türkiyede u anda bu konunun maduru en az 1 milyon kii var. stedii ürün gelmiyor, muhatap da bulamyor, sosyal medya hesabndan engelleniyor, telefonlarna ulalamyor, adresine hiç ulalamyor. O zaman muhatabmz, bizden paray tahsil eden kargo firmalar. diye konutu.

Ana Sayfaya Git