Domatesin kilosu 40 kuruş

Muş'ta tütün ve pancara alternatif ürün olarak yetiştirilen organik domatesin kilosu 40- 50 kuruştan satılıyor. Üretici emeğinin karşılığını alamadığında yakındı.

Haberler 25.09.2017 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tekel Yaprak Tütün leme Tesislerinin kapanmas üzerine çaresiz kalan tütün ekicileri, eker pancarndan da kota yüzünden verim alamaynca seracla balad. Merkez ve köylerdeki tarlalarna ekimi yaplan organik domatesi toplayarak tüketiciye ulatran üretici dertli. Kumluca Köyünde oturan Üreticilerden Oktay Saylgan, tek geçim kaynann domatesi yok fiyatna sattklarn söyledi. Muta tekelin kapatlmas eker pancarna getirilen kota nedeniyle birçok üreticinin aç kalmamak için çalp, çrpndn, tarlaya ektikleri aln terinin hiçbir kymetinin olmadn belirtti.

40 KURUA ND

Domatesin ucuz olmasnn tek nedeninin köyde domates üreticisinin fazla olmasndan kaynaklandn hatrlatan Saylgan unlar söyledi:

Köyde her aile domates yetitiriyor. Bizim ektiimiz domates çkmadan Mua getirilen domatesin kilosu 2.5 liradan satlyor. Mu domatesinin piyasaya çkmas ile birlikte kilosu 40-50 kurutan alc buluyor. Yetitirdiimiz domatesler tamamen organiktir. çok ho tat ve aromas var. Bir yerde kesilip yenildii zaman kokusu etrafa yaylr. Ama maalesef gözümüz gibi baktmz domatesleri yok parasna satyoruz. Ne ekeceimizi ardk.

Ana Sayfaya Git