Dondurucu soğukta ekmek mücadelesi

Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü Van'ın Gürpınar ilçesinde çatı işçileri, dondurucu soğuğa rağmen ekmek parası için çalışıyor.

Haberler 08.01.2017 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hava scaklnn gece sfrn altnda 15 dereceye kadar dütüü Vann Gürpnar ilçesinde çat içileri, dondurucu soua ramen ekmek paras peinde kouyor.

K mevsiminin oldukça sert geçtii Gürpnar ilçesinde çat içileri, dondurucu soua ramen evlerine ekmek paras götürmek için çaba sarf ediyor.

Hava scaklnn gece sfrn altnda 15 dereceye kadar dütüü ilçede yeni binalar ile frtnadan zarar gören binalarn çatlarn yapan içiler, açk havada tenekelerin içinde ate yakarak snmaya çalyor.

çilerden 5 çocuk babas Haci Ylmaz, AA muhabirine yapt açklamada, yaklak 15 yldr ekmek paras için binalarn çatlarn yaptn söyledi.

K mevsiminde genellikle çalmay tercih etmediklerini ancak bazen mecbur kaldklarn anlatan Ylmaz, Geçim derdi olunca soua aldrmadan çocuklarmn rzk için çalmak zorunda kalyorum. Evde ekmek bekleyen bir ailem var. çocuklarmn okul ihtiyaçlar var. artlar ne olursa olsun bir ekilde onlarn ihtiyaçlarn karlamalym. Bu yüzden souk hava bazen çok önemli olmuyor. dedi.

10 dakika çalp 20 dakika snyoruz

Ylmaz, souk havann kendilerini oldukça zorladn, bu nedenle ate yakarak snmaya çaltklarn ifade etti.

Ate yakmadan çalmann mümkün olmadn vurgulayan Ylmaz, Hava çok souk. 10 dakika çalyoruz 20 dakika atete snyoruz. Bu ekilde yapmasak ellerimiz uyuuyor ve i yapamaz hale geliyoruz. çünkü çatlar buz kesiyor. Malzemelere çplak elle dokunamyorsunuz. diye konutu.

Ylmaz, souk hava nedeniyle oldukça sk giyindiklerini, bunun da çalrken rahat hareket etmelerini engellediini dile getirdi.

Yeter ki i olsun, evimize a götürelim

çilerden Mehmet Salih Ylmaz ise üniversite mezunu olduunu ancak baka i bulamad için yaklak 5 yldr çat iinde çaltn belirtti.

Genelde çatlarda 5 kiilik ekiple çaltklarn anlatan Ylmaz, Hepimiz evliyiz. Benim iki çocuum var. Bu iten ekmek paras kazanyoruz. Souk havalarda tenekede yaktmz atete snyoruz. Souktan ikayetçi deiliz. Yeter ki i olsun evimize a götürelim. Hayatmz bir ekilde devam ettirmek zorundayz. dedi.

Ana Sayfaya Git