Döviz çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'döviz' çağrısı: Yastığının altında döviz olanlar parasını altına, TL'ye dönüştürsün.

Haberler 03.12.2016 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ehir içinde faaliyet gösteren ikinci el oto galerilerinin tanmas için Akyurtta kurulan ve Büyükehir Belediyesinin de altyap, asfalt ve kaldrm çalmalaryla destek verdii Otonomi; Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Babakan Binali Yldrm ve Ankara Büyükehir Belediye Bakan Melih Gökçek tarafndan hizmete açld.

Esenboa Havaliman yolu üzerinde ina edilen Otonominin açl töreninde konuan Babakan Yldrm, 2002 ylnda Türkiyede 8,5 milyon araç varken, bugün araç saysnn 21 milyona çktn söyledi. Bu rakamn, piyasann canl olduunun bir göstergesi olduunu belirten Yldrm, Türkiye büyüyor. Türkiye ile birlikte ehirler de büyüyor. Bugünün Türkiyesi dünyann 20 ekonomisinin içinde. Artk uluslararas piyasalarda birçok alanda ülkemizin önemi artmaya devam ediyor. Sadece büyümüyoruz, etrafmzdaki mazlum ve madur milyonlarca kardeimize de kucak açp, destek oluyoruz. Türkiyede otomotiv sektörü yllar geçtikçe büyümeye devam ediyor. 2002de Türkiyede 8,5 milyon araç vard. imdi 21 milyon, neredeyse 3 katna yaklam. Bu büyümeyi, refah gösteriyor. Bu rakam piyasann ne kadar canl olduunu açkça ortaya koyuyor diye konutu.

CUMHURBAKANI ERDOAN: TÜRKYE, 14 YIL ÖNCEK TÜRKYEDEN 3 KAT DAHA ZENGN

Otonomi Otomotiv Merkezinin açl töreninde hitap eden Cumhurbakan Erdoan, halen trafikte olan otomobillerin 4te 1inin 20 yan üzerinde olduunu söyledi. Vatandan otomobil alma imkannn, geçmie göre 3 kat daha fazla olduunu belirten Erdoan, Artk Türkiye birey olarak zenginleiyor. Bugünkü Türkiye 14 yl önceki Türkiyeden 3 kat daha zengindir. Kim ne derse desin. Halep oradaysa arn burada. Bugün herhangi bir vatandamzn otomobil alma imkan geçmie göre 3 kat daha fazladr. Sadece otomobil almak kolaylamad, otomobil kullanmak da kolaylat. u anda 24 bin kilometre bölünmü yolumuz var ifadelerini kulland.

30 BÜYÜKEHR YAPTIK, BÜYÜYORUZ

Büyükehir says üzerinden Türkiyenin gelimesine ve büyümesine dikkat çeken Erdoan, 14 sene önce havaliman var myd? Bir ucube vard burada ama ondan sonra buraya bu modern havaliman ina edildi. imdi bir bakente geldiini anlyorsun. Ankara bunu yakalad. stanbul bunu yakalad. u andaki büyükehirlerimize bakn. Niye 30 tane büyükehir yaptk? Bundan dolay. Geliiyoruz, büyüyoruz dedik dedi.

BRLERNN BU ÜLKEDE DARBE YAPMAK GB DERD VAR

Birilerinin Türkiyede darbe yapmak gibi bir derdi olduunu savunan Erdoan, Demir yoluyla, hava yoluyla, kara yoluyla her yer geliiyor. Bu bir ak iidir ak. Derdiniz, aknz varsa bunu yaparsnz. Siz dertlisiniz, aknz var; birilerinin de bu ülkede darbe yapmak gibi bir derdi var. Onlar darbe yapmak için yola çktlar. Benim milletim de aknn, derdinin gereini onlara meydanlara çkarak gösterdi. Siz, dünyaya örneksiniz. Bunu ispat ettiniz açklamasnda bulundu.

AYNI EY YNE SÖYLÜYORUM, TEET GEçECEK

Döviz kurlarnda yaanan arta da deinen Cumhurbakan Erdoan, öyle konutu: Son günlerde hani bir döviz meselesi çkardlar. Dolar öyle oldu, böyle oldu. Ne olursa olsun. Ben milletime unu hatrlatyorum. Sevgili milletim, sizleri Allah için seviyorum. Yastnn altnda döviz olanlar, gelsin parasn altna dönütürsün. Gelsin, parasn TLye dönütürsün. Türk Liras deer kazansn. Altn deer kazansn. Ne lüzum var gideceiz, dövize deer kazandracaz? Gelin bunu yapn. Bu adm attmz sürece birilerinin oyunu da bozulacaktr. Hiç endie etmeyin. Bu oyunu ksa zamanda bozarz. Bundan önce de bunu yaptlar. 2007-2008de de yaptlar, o zaman ne dedim? Teet geçecek, dedim. Ayn eyi yine söylüyorum. Teet geçecek

FAZ ELETRS: YÜKSEK FAZ, FNANS SEKTÖRÜNÜ HYA EDER

Türkiyede faiz oranlarnn yüksek olduunu belirten Erdoan, nallah faiz noktasnda da arkadalarma da ayn eyi söyledim. Faizi düürmekten baka çare yok, diyorum. Yine ayn eyi söylüyorum. Biz dünyaya bakalm. Amerikada faiz yüksek mi? Japonyada, Avrupada yüksek mi? Peki onlarda bu kadar düük de biz niye 14, 15, 16larda dolayoruz? Biz düük faizle yatrmcnn önünü açacaz. Yüksek faiz, finans sektörünü ihya eder. Bunu ayn zamanda kamu bankalar için de söylüyorum diye konutu.

BUGÜNKÜ TERCHLERMZ ÖNÜMÜZDEK ASRI EKLLENDRECEK

Türkiyenin bugün içinde bulunduu dönemin, Kurtulu Sava dönemi kadar önemli olduunu vurgulayan Cumhurbakan Erdoan, u ifadeleri kulland: imdi tarihi bir dönüm noktasnda verdiimiz mücadeleyi unutmayn. En az Kurtulu Sava dönemi kadar önemlidir. Nasl Kurtulu Savann ardndan yaptmz tercihler, sonraki bir asrlk dönemimizi biçimlendirdiyse bugünkü tercihlerimiz de önümüzdeki bir asr ekillendirecektir

Ana Sayfaya Git