"Döviz kurundaki artış ekonomik saldırıların parçası"

BİRKONFED Genel Başkanı Ünsal "Terör ile istediği amaca ulaşamayan şer odakları belirli aralıklarla ekonomimize saldırıyor. Son üç gündür döviz kurlarındaki artış da çok ittifaklı bu saldırıların bir parçası"

Haberler 11.01.2017 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyas Konfederasyonu (BRKONFED) Genel Bakan Osman Ünsal, Terör ile istedii amaca ulaamayan er odaklar belirli aralklarla ekonomimize saldryor. Son üç gündür döviz kurlarndaki art da çok ittifakl bu saldrlarn bir parças. deerlendirmesinde bulundu.

Ünsal, yapt yazl açklamada, TBMM Genel Kurulunda 338 oy ile maddelerinin görümelerine geçilmesi kabul edilen anayasa deiiklii teklifinin Türkiyenin geleceine temiz bir sayfa açacan ifade etti.

Osman Ünsal, söz konusu teklifin darbe anayasasnn kirli izlerini silecek, ülkeyi kalknma, istikrar ve büyüme hedeflerine daha ksa zamanda götürecek, hiçbir ayrm gözetmeksizin bütün vatandalar kucaklayacak bir anayasa adna önemli bir adm olduunu kaydetti.

DÖVZ KURUNDAK ARTIIN NEDEN

Yakn zamanda birçok terör saldrs ile kar karya kalan Türkiyenin, hem snr hatlarnda hem de ülke içinde PKK, PYD, DEA ve FETÖ gibi terör örgütleri ile kararl bir mücadele yürüttüüne deinen Ünsal, Bu kararl mücadele gösteriyor ki ülkemizde güçlü ve istikrarl bir ekonomi var. Ekonomisi salam olmayan ülkeler terörün esareti altndadr. Terör ile istedii amaca ulaamayan er odaklar belirli aralklarla ekonomimize saldryor. Ancak milletimizin ve devletimizin kararl duruu karsnda amaçlarna ulaamadlar. Dolar üzerinden manipülasyon uygulamak suretiyle dümeye basan er güçler milletimizin dolar bozdurma kararll karsnda bozguna uratld. ifadelerini kulland.

Son üç gündür döviz kurlarndaki artn da çok ittifakl bu saldrlarn bir parças olduunu savunan Ünsal, unlar kaydetti:

Mecliste anayasa deiiklii teklifinin maddelerinin görümelerine geçilmesinin kabul edilmesinden sonra piyasalardaki hareketlilik gösteriyor ki bu sonuçtan memnun olmayanlar ve ülkemizin büyüme ve kalknma hedeflerinin önünü kesmeye çalanlar kirli bir ittifakla tekrar sahaya indi. Önümüzü kesmek için tüm senaryolar deneyen er ittifaklarna kar birlik ve beraberlik mesajmz en güzel ekilde vermeye devam etmeliyiz. Ülkemiz yeni bir yol ayrmna girmitir. Yeni anayasa ve cumhurbakanl sistemi bunun ilk admdr. Her ne olursa olsun devletimizin arkasnda durmal, bizi aydnlk yarnlara tayacak, gelecek nesillerimize en büyük mirasmz olacak yeni anayasa ve cumhurbakanl sistemini sabote etmelerine asla izin vermemeliyiz.

EKONOMKSEL SALDIRILAR

Ünsal, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasnn (TCMB) ekonomik manipülasyonlara kar tüm tedbirleri aldn belirterek, i dünyasnn da Türk liras (TL) üzerindeki aktivitesini kesintisiz sürdürmesi gerektiini ifade etti.

Ünsal, Ayrca ihracat çtamz yükselterek uluslararas yeni pazarlar oluturmalyz. Türkiye ithalat ve ihracatta da baml bir ülkedir. Kurallara dayal stratejik anlamalar ve para politikalar vardr. Bu balantlar kesecek bir zemine devleti sürüklemek ülkemiz için ciddi skntlar dourabilir. Uluslararas politikalar desteklenmeli, ayrca i dünyas yeni pazar araylarna hzlca yön vermelidir. yorumunu yapt.

Millet 15 Temmuz ruhunu yaadkça ve devletine tam ballk ilkesinden ayrlmadkça hiçbir saldrnn amacna ulaamayacan ifade eden Ünsal, BRKONFED olarak esnafn, KOBlerin, devletin ve milletin yannda olmaya kararllkla devam edeceklerini belirtti.

Ana Sayfaya Git