DTB üyelerin sorunlarını TOBB’a taşıdı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi ve Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, üyelerin sorunlarını TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ileterek çözümü konusunda talepte bulundu.

Haberler 29.04.2021 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi ve Diyarbakr Ticaret Borsas Bakan Engin Yeil, üyelerin sorunlarn TOBB Bakan Rifat Hisarckloluna ileterek çözümü konusunda talepte bulundu.

DTB Bakan Engin Yeil, TOBB Bakan Hisarckloluna oda üyesi i adamlarnn tam kapanma sürecindeki talepleri iletti. Konu ile ilgili açklamalarda bulunan Bakan Yeil, tam kapanma sürecindeki firmalarn ödemelerinin ertelenmesi ve desteklenmesi konusunda oda ve borsalardan gelen talepler ile birlikte TOBB Bakan M. Rifat Hisarcklolunun hükümet nezdinde gerekli giriimlerinin baladn söyledi.

çFTçLERN SORUNLARI

Bakan Yeil, Tam kapanma sürecinde faaliyetleri durdurulan firmalarmzn, tüccarlarmzn ve esnaflarmzn borçlarnn ertelenmesi ve desteklenmesi gerekiyor. Önümüzdeki süreçte faaliyetleri durdurulan firmalarmz, tüccarlarmz ve esnaflarmz SGK vergi, çek-senet gibi borçlarn ödemekte zorlanacaktr. Sosyal refah korumamz ve ticaret hayatnn salkl bir ekilde devam edebilmesi için ilave desteklerin hayata geçirilmesi iletmelerin daha hzl toparlanmasn salayacaktr. Bir dier önemli konuda üyelerimiz ve firmalarmzdan youn talepler aldmz ve TOBB Bakanmza ilettiimiz ksa çalma ödeneinin uzatlmasyd. Ksa çalma ödenei tüm sektörlerimiz için nisan, mays, haziran kapsayacak ekilde uygulanmaya devam edecektir. Bu uygulamann yan sra Kredi Garanti Fonu (KGF) ödemelerinin de faizsiz bir ekilde en az 6 ay ertelenmesi ve KGF destekli düük faizli kredi desteklerinin salanmas gerekmektedir. Bu konuda da TOBB Bakanmza üyelerimizden gelen talepleri sunduk. Bakanmz iletmi olduumuz talepler ile ilgili hükümet nezdinde tüm giriimlerini balatt. Bu konuda ve tüm konularda taleplerimizin yerine gelmesinde bizlerden desteklerini esirgemeyen TOBB Bakanmza teekkür ediyorum dedi.

Ana Sayfaya Git