DTB’den iki ilçeye hububat laboratuvarı

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, Bismil ve Ergani ilçelerinde hububatta protein, guliten, sedimantasyon ve indeks oranlarına bakılabilecek donanımlı Hububat analiz laboratuvarı kurulacağının müjdesini verdi.

Haberler 23.03.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ve Ergani ilçelerinde tarmsal alanda faaliyet gösteren vatandalarn daha iyi ve kaliteli hizmet almalar amacyla kurulacak laboratuvarlarda tarmsal alanda üretim yapan üreticiler, ürünlerinin kalite ve deerini merkez laboratuvara gitmeden kendi ilçelerinde örenebilecek. Karacada Kalknma Ajansnn 2018 yl Sanayi Alt Yaps ve Mali Destek Program kapsamnda destek almak için projelerini hayata geçireceklerini belirten DTB Bakan Engin Yeil, Üyelerimizin ve tarmsal alanda faaliyet gösteren üreticilerimizin talepleri dorultusunda hazrladmz projemiz elde edilen ürünlerin kalite ve deeri belirlenecektir dedi.

Gerekirse biz yaparz

DTB Bakan Engin Yeil, projelerinin Karacada Kalknma Ajans tarafndan desteklenmemesi durumunda 2018 yl hububat sezonuna yetitirilmek üzere borsa imkanlar ile projelerini sürdüreceklerini belirterek, Üye ve üreticilerimizden gelen talepler her zaman dikkate almaktayz. Bu laboratuvar talebi de ilimizdeki hububat üretiminin büyük bir ksmn gerçekletiren Bismil ve Erganide bulunan üreticilerimizden gelmitir. Bu konuda yönetim kurulumuz tarafndan alnan karar dorultusunda üye ve üreticilerimiz bu iki ilçemize hububatta protein, guliten, sedimantasyon ve indeks oranlarna bakla bilecektir. Bu durumda üreticilerimiz kendi ürünlerinin kalitesini ve piyasa deerini örenmi olacaklardr diye konutu.

Silvan ve çnara ube açlacak

DTB Bakan Engin Yeil bu laboratuvarlarn yan sra 2019 ylnn ilk aynda Silvan ve çnar ilçelerinde de tescil ilem bürolarnn açlacan anlatarak, Bu iki ilçemizden de gelen talepler dorultusunda üye memnuniyetini göz önünde bulundurarak Tescil lem Bürolarmz 2019 ylnn ilk aynda tamamlayacaz. uanda gerekli alt yap ve sistem kurulum programlar hazrlanmaktadr ifadelerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git