DTSO tarihi binayı Sanayi Mektebi Tasarım ve Eğitim Merkezi'ne dönüştürdü

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), geçmiş dönemde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak da kullanılan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ETÜ ile birlikte üniversite olarak işlevlendirilmesi planlanan tescilli tarihi yapıyı, Sanayi Mektebi Tasarım ve Eğitim Merkezi'ne dönüştürmek için başlattığı bakım ve onarım çalışmasını tamamladı.

Haberler 24.08.2019 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DTSO Yönetim Kurulu Bakan Yardmcs Ercan Taynlamak, Sanayi ve Teknoloji Bakanl ile Karacada Kalknma Ajansndan aldklar destek ve DTSO katks ile yaptklar bakm-onarm çalmalar hakknda bilgi verdi. Tarihi binann dokusunu hiç bozmadan restorasyon çalmasn büyük bir titizlikle yürüttüklerini belirten Taynlamak, Binann amacna uygun kullanlabilmesi için d ve iç cephede çalma yaptk. Binann d cephesinde tarihi talarn temizlenip dokusunu bozmadan tadilatn gerçekletirdik. ç ksmnda ise 2012 ylnda yaplan asma tavanlar kaldrarak, stma soutma, sva, badana gibi ileri tamamladk. Elektrik ve tesisat ilemlerini de tamamladmz binann çevre düzenleme çalmalarna devam ediyoruz. Koruma Kurulu onay ile çevre duvarn kaldrarak, çevre düzenlemesini yeniden yapyoruz dedi.

Ercan Taynlamak, yapnn tefriatna da baladklarn belirterek, daha önce üniversite olarak planladklar ancak Yüksek Örenim Kurumu (YÖK) tarafndan onay verilmeyen tarihi yapda TOBB ETÜ ibirliinde eitim ve tasarm merkezi kuracaklarn söyledi. Taynlamak, Ekim aynda merkez bünyesinde eitim programlarn balatyoruz. Bunun için kentte tüm kurumlar ve iletmeler ile görüüyor, eitim ihtiyaçlarn alyoruz. Amacmz yerel iletmeler ve kurumlar için nitelikli insan kaynan salamak. letmelerin rekabet güçlerini ve verimliliini arttracak, vizyon katacak, farkl alanlarda yenilikçi i fikirlerini gelitirecek her kesimin merkezde verilecek sürekli teorik eitimlerinden ve biliim teknolojileri, yazlm programlar eitimlerinden faydalanmasn planlyoruz. Eitim programlarn Ekim aynda kamuoyu ile paylaacaz. DTSOnun hali hazrda hizmet sunduu tescilli binann da bakm ve onarmn yapyoruz. Yapnn stma ve soutma sistemi, peyzaj gibi çalmalarn tamamladk. Yapnn d cephesinde talarn temizlenmesi için de çalma yapacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git