DTSO’da yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması yönetmeliği anlatıldı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda ( DTSO) yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması ve kayıtlarının tutulması hakkında yönetmelik ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Haberler 21.12.2019 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DTSO 9ncu Grup Enerji, Altyap, naat Taahhüt Meslek Grubu Komitesinin organizasyonuyla düzenlenen bilgilendirme toplantsna DTSO Meclis Bakan Celalettin Birtane, çevre ve ehircilik l Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin ve çok sayda müteahhit katld. Toplantda konuan Meclis Bakan Birtane, yönetmelii önemli bir adm olarak gördüklerini belirtti. Biratane, naat sektöründe bir düzenlemenin getirilmesini olumlu karlyoruz. DTSO 9uncu Grup Meslek Komitesi olarak sektörün gelimesi ve sorunlarn çözüm bulmas için sizlerden gelen önerileri ilgili mercilere iletiyoruz dedi.

SINIFLANDIRMA

Daha Sonra çevre ehircilik l Müdürlüü Yap Denetim ube Müdürü Vehbi Özgan tarafndan katlmclara yönetmelik ile sunum gerçekletirildi. Burada konuan Özgan, çevre ve ehircilik Bakanl tarafndan mart aynda resmi gazetede yaynlanan ve 2 Aralkta yürürlüe giren yap müteahhitlerinin snflandrlmas ve kaytlarnn tutulmas hakknda yönetmelik ile müteahhitler snflandrld. Özel sektörde yapm ilerini yüklenecek müteahhitler için belirli ekonomik, mali, mesleki ve teknik yeterliklere sahip olmas koullar aranyor diye konutu.

Toplant soru cevap eklinde devam ederken, müteahhitler için yeni bir dönemi balatan yönetmeliin tüm detaylarn da anlatld kaydedildi.

Ana Sayfaya Git