DTSO’dan 540 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Karacadağ Kalkınma Ajansı’ndan (KKA) alınan teknik destek ve KOSGEB iş birliği ile 540 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verdi.

Haberler 16.08.2019 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DTSO 2010 ylndan itibaren balatt eitim programlarnda bugüne kadar 5 bin 108 kiiye uygulamal giriimcilik eitimi verdi. Son olarak da KKA ve KOSGEB i birlii ile 10 ilçede 540 kiiye uygulamal giriimcilik eitimi verdi. Eitim alanlarn yüzde 30unu kadnlar oluturdu.

DTSO tarafndan kurulmas planlanan Giriimcilik Destek Merkezinde de i kurmak isteyen kiilere yönelik destekleyici eitimlerin, danmanlk, mentörlük destei sunulmas, yeni ve yenilikçi i alanlarnda i kurma süreçlerinin desteklenmesinin ön görüldüü kaydedildi.

2020 ylnda Diyarbakr Giriimci Destek Merkezi faaliyetlerine balyor

Sunduu hizmeti sürekli hale getirmek isteyen DTSO tarafndan Sanayi ve Teknoloji Bakanl ve KKA destei ile Giriimcilik Destek Merkezi kuruluyor. 2020 ylnda faaliyete geçmesi planlanan merkezin temel amacnn da ilde giriimcilik kültürünün gelitirilmesi, kendi iini kurmak isteyen yeni ve yenilikçi i fikirlerine sahip özellikle kadnlar ve gençlerin i kurma süreçlerinin düzenli olarak desteklenmesi ve sürekli hizmet sunumu hedefleniyor. Merkez bünyesinde yenilikçi i fikirlerine sahip gençler için kuluçka merkezi kurulmas da salanacak. Gençler i fikirlerini kuluçka merkezinde atölyeler bünyesinde olgunlatrarak ilerini kuracak. Gençlere patent bavurusu, yatrmc bulumalar, mentörlük destei gibi alanda desteklerin sunulmas salanacak.

DTSO hali hazrda yürüttüü giriimcilik eitim ve destekleri ve Giriimcilik Destek Merkezi ile ilde giriimcilik alannda farkndalk oluturmay, eitim alannda giriimcilik eitiminin yaygnlatrlmasn, giriimcilik çalmalarn tek merkezde toplamay ve yerel kurumlar ibirliinde daha yaygn ve etkin hizmet sunmay hedefliyor.

Ana Sayfaya Git