DTSO'dan üyelerine nefes kredisi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Sayman Üye Nesih Aktepe korona virüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBİ'lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla nefes kredisinin, 10 bankanın katılımı ile TOBB ve KGF işbirliğinde 1 Haziran 2021 itibarı ile hayata geçtiğini söyledi.

Haberler 03.06.2021 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DTSO Yönetim Kurulu Sayman Üye Nesih Aktepe, üyelerinin finansa eriim konusunda yaadklar skntlar çözmek amacyla oda olarak youn bir ekilde çaba harcadklarn ve bu kapsamda üyelerinden gelen taleplerin ivedi bir ekilde yerelde il valilii ile merkezde TOBB ve ilgili Bakanlklarla sürekli bir ekilde paylaarak, çözüm üretmeye çaltklarn söyledi.

NEFES KREDS

Aktepe, finansa eriimin üyelerinin en temel problemi olduuna dikkat çekerek, bu kapsamda nefes kredisinin azda olsa sorunun çözümüne katk salayacan ve bunun için çalmalarnn devam edeceini vurgulad. Aktepe, 2020 yl cirosu 1 milyon lira altnda cirosu olan iletmeler azami 50 bin lira, 1 milyon ve 10 milyon lira arasnda cirosu olan iletmelerin de azami 200 bin lira kredi kullanabileceini dile getirdi.

Aktepe, Üyelerimizin krediye bavurabilmek için öncelikle nefes kredisi bavurusu içindir ibareli faaliyet belgesini odamzdan almalar gerekmektedir. Nefes kredisi için alnacak oda faaliyet belgesinin odamz tarafndan ücretsiz bir ekilde verilecek. Belge olmadan bankalarn talep kabul etmeyecek dedi.

Ana Sayfaya Git