Dünya ekonomisi krizine Katar'dan tepki

Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'ın Doha Yönetimi ile ilişiği kesmesi yepyeni bir kriz kapıda dedirtirken, yaşanack deprem konusunda da uyarılar başladı. Konu ile alakalı Katar'dan ilk açıklama geldi.

Haberler 05.06.2017 - 13:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleik Arap Emirlikleri ve Msrn Doha Yönetimi ile iliii kesmesi yepyeni bir kriz kapda dedirtirken, yaanack deprem konusunda da uyarlar balad. Konu ile alakal Katardan ilk açklama geldi.

Katar Dileri Bakanl, Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleik Arap Emirliklerinin (BAE) diplomatik ilikileri kesme kararndan üzüntü duyulduunu bildirdi.

Katar Dileri Bakanlndan yaplan yazl açklamada, Suudi Arabistan, Bahreyn ve BAEnin diplomatik ilikileri kesme kararlarnn üzüntü ve aknlkla karlandn, kararlarn dayana olmayan, gerçek d iddialar nedeni ile alnd belirtildi.

Katarn bir süredir amac devlete zarar vermek olan ve tamam uydurma olan bir iftira kampanyasna maruz kaldna iaret edilen açklamada, Katarn Körfez birlii Konseyinin (KK) aktif bir üyesi olduu, KKte alnan kararlar ve sözlemelere bal kald, dier ülkelerin egemenliine sayg duyan, ülkelerin içilerine müdahale etmeyen, görevi olduu üzere terör ve arlkla mücadele eden bir ülke olduu vurguland.

Basn yoluyla yürütülen Katar kart kampanyann körfez halkn ikna edemedii, bu yüzden krizin giderek trmandrld ifade edilen açklamada, Ülkelerin ilikileri kesmeyle ilgili açklamalarnda belirttikleri iddialara bakldnda bu giriimin de medya üzerinde planl bir ekilde yürütülen ve çou iftira olan kampanyann bir parças olduu görülmektedir. denildi.

Katar Dileri Bakanl, söz konusu kararlarn KK içinde alnmamasnn da iddia edilen konularn gerçek d olduunu ortaya koyduunu belirtti. Açklamada ayrca, kararlarn Msr ile e zamanl ilan edilmesine dikkat çekilerek, amacn Katar vesayet altna almak olduu, bunun ise ülkenin iç ilerine müdahale anlam tad ve kesinlikle kabul edilemez olduu kaydedildi.

Söz konusu kararlarn Katar, vatandalarn ve ülkede ikamet eden yabanclar etkilemeyecei, Katar hükümetinin ekonomik alanlar dahil alnmas gereken tüm önlemleri alaca vurguland.

Suudi Arabistan, Bahreyn ve BAE, ksa süre önce Katar ile diplomatik ilikileri kestiklerini duyurmutu. Hemen ardndan Msr da dümanca tutumlar nedeniyle Katar ile diplomatik ilikilerini kestiini bildirmiti.

Ana Sayfaya Git