Dünya genelinde her 45 kişiden biri insani yardıma muhtaç

Birleşmiş Milletler (BM), dünya genelinde her 45 kişiden birinin yiyecek, barınma, sağlık hizmeti, korunma ve diğer temel yardımlara ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Haberler 05.12.2019 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BM nsani Yardm Koordinasyon Ofisince (OCHA) hazrlanan Küresel nsani Yardm 2020 raporu, Cenevrede düzenlenen toplantyla açkland.

Rapor Afganistan, Burkina Faso, Burundi, Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyeti, çad, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Etiyopya, Haiti, Irak, Libya, Mali, Myanmar, Nijer, Nijerya ile igal altndaki Filistin bölgesi, Somali, Güney Sudan, Sudan, Suriye, Ukrayna, Venezuela ve Yemendeki ihtiyaçlara dayandrld.

Raporda, dünya genelinde her 45 kiiden birinin yiyecek, barnma, salk hizmeti, acil durum eitimi, korunma ve dier temel yardmlara ihtiyac olduu belirtildi.

- Daha fazla insan, çatma ve iklim deiikliinden etkilendi

BM nsani lerden Sorumlu Genel Sekreter Yardmcs Mark Lowcock, toplantda yapt konumada, 2019da, bir yl öncesine göre çok daha fazla kiinin insani yardma ihtiyac vard. Bunun nedeni, düündüümüzden daha fazla insan çatma ve iklim deiikliinden etkilendi. ifadelerini kulland.

çok yüksek sayda çocuun silahl çatmalarda öldürüldüünü veya sakatlandn vurgulayan Lowcock, klim deiiklii, çatma ve ekonomik istikrarszlk milyonlarca insan etkiliyor. dedi.

Raporda, 2020de 168 milyon kiinin insani yardma ve korunmaya ihtiyac olaca kaydedildi.

- 59 milyon çocua ulamak için 4,2 milyar dolar yardm yaplacak

Öte yandan OCHA tarafndan yaplan toplantda, Birlemi Milletler çocuklara Yardm Fonu (UNICEF) yetkilileri, 64 ülkede 59 milyon çocua ulamak için 4,2 milyar dolar yardm yaplacan belirtti.

Yetkililer, UNICEFin en fazla yardm 864,1 milyon dolarla Suriyeli mültecilere ve onlara ev sahiplii yapan Türkiye, Irak, Lübnan, Ürdün ve Msra yapacan, Yemene 535 milyon dolar, Suriyeye 294,8 milyon dolar, Kongo Demokratik Cumhuriyetine 262,7 milyon dolar, Güney Sudana da 180,5 milyon dolar olarak ayrldn kaydetti.

Ana Sayfaya Git