Dünyanın en pahalı ülkelerini açıkladılar

Kira, ulaşım ve temel gıda maddeleri gibi yaşam maliyetlerinden yola çıkarak hazırlanan raporda, dünyanın en pahalı ülkeleri belli oldu. Listenin ilk sırasına Cayman Adaları'nın yerleştiği saptanırken, Cayman Adaları'nın 141,64 endekse sahip olduğu kaydedildi.

Haberler 07.03.2020 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Medya takip kurumu Ajans Press, hayat pahall ile alakal basna yansyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press ve PRNetin dijital basn arivinden derledii bilgilere göre bu yl hayat pahall ile alakal basna bin 234 haber yansd tespit edildi. Geçen yln haber adetlerine bakldnda ise 4 bin 474 olarak görüldü. Haber balklar incelendiinde de hayat pahallna oranla asgari ücrete gelen zammn medyada büyük yank uyandrd kaydedildi.

TÜRKYE 101NC SIRADA

Ajans Pressin, MoveHub verilerinden elde ettii bilgilere göre, yaaman sürdürmek için en pahal olan ülkeler belirlendi. Raporun fatura, kira ve ulam gibi yaam maliyetlerinden yola çkarak hazrland görüldü. Böylelikle listenin ilk srasna yerleen ülke Cayman Adalar olurken, srasyla pahallkta ilk srada yer alan dier 5 ülke; Bermuda, sviçre, Norveç ve zlanda olarak sraland. 132 ülkenin yer ald listeye Türkiyenin 101inci sradan girdii görülürken hayat pahallk endeksi 35,66 olarak saptand. Listenin en son srasnda yer alan ülke ise 18,58 ile Pakistan olarak gözlendi. Pakistann üzerinde yer alan, yaam maliyetinin ucuz olduu dier ülkeler ise Afganistan, Hindistan, Suriye ve Tunus olarak sraland.

Ana Sayfaya Git