Dünyanın en zengin ismi açıklandı: Liste başı değişti

Milyarderler Endeksi'nin zirvesi yaklaşık 3 yıl sonra el değiştirdi. İşte dünyanın en zengin ismi...

Haberler 05.03.2024 - 14:54 Son Güncelleme : 05.03.2024 - 14:54

Amazonun kurucusu bir kez daha Elon Musku gölgede bırakarak dünyanın en zengin insanı oldu. Bezos 2021 sonbaharından bu yana ilk kez Bloomberg Milyarderler Endeksinin zirvesine çıktı.

Bezosun net serveti 200 milyar dolar, Muskın kişisel serveti 198 milyar dolar, LVMHnin sahibi Bernard Arnaultunki ise 197 milyar dolar oldu.
Bezos, servetinin çoğunu 1994 yılında Seattle bölgesindeki garajında başlattığı e-ticaret devi Amazondan elde etti. Ayrıca Blue Origin adlı uzay şirketini kurdu ve Washington Postu 250 milyon dolara satın aldı.

Bezos, son haftalarda 8,5 milyar dolardan fazla değerde Amazon hissesi sattı ki bu vergi amaçlı olabilecek bir hareketti. Bezos geçen yıl ailesine ve bazı Blue Origin operasyonlarına daha yakın olmak için Seattledan Miamiye taşınacağını söyledi. Bireyler için Floridada gelir veya sermaye kazancı vergisi alınmıyor. Bezosnun avukatı taşınma sayesinde milyarderin 600 milyon dolar kadar tasarruf etmiş olabileceğini söyledi.

Elon Muskın serveti 2021de 300 milyar doları aştı. Ertesi yıl, şimdi adı X olan Twitterı 44 milyar dolara satın aldı ve o yıl Tesla hisselerini sattı. Musk ve Bezos uzay konusunda da rakipler. Bezos, 2021 yılında Blue Origin roketlerinden biriyle uzaya gitti. Muskın SpaceXi kendi roketlerinin çoğunu uzaya fırlattı ve ABD istihbaratı ile askeri teşkilatlarıyla ilişkilerini derinleştiriyor.

Bu arada Musk, zaman zaman Amazonu tekel olarak nitelendirerek eleştirdi. 2021de Musk, dünyanın en zengin insanı olarak Bezosu geride bıraktığında, Bezosa sosyal medyada servet sıralamasını işaret eden üzerinde iki numara bulunan gümüş madalyayı gösteren bir emoji gönderdi.

HABER MERKEZİ

Ana Sayfaya Git