Düşük faizli kredi istedi

TESK, prim borçlusu esnaf için düşük faizli krediyle emeklilik imkanı talep etti

Haberler 18.12.2020 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, emeklilii gelmesine karn prim borcundan dolay bundan yararlanamayan esnaf ve sanatkarlara düük faizli krediyle emeklilik imkan salanmasn istedi.

Palandöken, yapt yazl açklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle zor günler geçiren binlerce esnafn, zaman gelmesine karn prim borcundan dolay emekli olamadn bildirdi.

Bu durumda olanlarn prim borçlarnn yaplandrlarak emekli olabilmeleri için yeni bir protokol beklediini belirten Palandöken, unlar kaydetti:

DÜÜK FAZL KRED

Prim borcundan dolay emekli olamayan esnaf ve sanatkarmz için Sosyal Güvenlik Kurumu ve kamu bankalar arasnda en son 2018de imzalanan i birlii protokolü bu dönemde de tekrarlanmal. Geçmite prim borcu bulunan ve emekli olmak isteyen çok sayda esnafmz protokol sayesinde bankadan ald kredilerle prim borcunu yaplandrarak emekli olmutu.

Salgnda esnafn hiçbir ekilde sicil engeline taklmamas gerektiini vurgulayan Palandöken, Zaten esnafn talep ettii protokol gerei emekli aylklarndan kesinti yaplaca için bankalarn herhangi bir riski yok. Prim borçlusu esnaf için düük faizli kredi ile emeklilik yolu açlsn. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git