e-Devlet üzerinden buzağı destekleme başvuruları başladı

Elektronik başvuruyla gerçek veya tüzel kişilerin il ve ilçe müdürlüklerine şahsen başvuru yapmaları gerekmeyecek

Haberler 18.12.2020 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakanl, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnna yönelik önlemler kapsamnda buza destekleme bavurularn e-Devlet üzerinden kabul ediyor.

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, salgndan ülkeyi ve vatandalar korumak ve yaylmasn engellemek amacyla buza destek bavurusu ilemlerinin e-Devlete tand belirtildi.

Bu yl dijitalleme yl olarak ilan eden Bakanln, çiftçi, vatanda ve firmalara yönelik tüm i ve ilemleri e-tarm portalnda tek çat altnda toplad bildirilen açklamada, unlar kaydedildi:

imdi ise tüm dünyay etkisi altna alan Kovid-19 salgnna kar il ve ilçe müdürlüklerindeki younluun azaltlmas için yeni bir adm daha attk. Bu çerçevede Buza Destekleme Hizmet Bedeli tahsilat ve örgütlü olmayan yetitiricilerin buza destekleme bavurusu ilemlerinin elektronik ortamdan yaplabilmesi için edevlet.tarbil.gov.tr adresi üzerinden Buza Destekleme Bavurusu Ödemesi modülü devreye alnd.

AHSEN BAVURUYA GEREK OLMAYACAK

Açklamada, gerçek ya da tüzel kiilerin bir dakika gibi ksa sürede buza destekleme bavurusu ödemesini ilgili modülden kredi kartyla yapabilecekleri belirtilerek, bavuru ileminin yetkili memurca kontrol edilerek ilemin tamamlanaca aktarld.

Elektronik bavuru sayesinde gerçek veya tüzel kiilerin il ve ilçe müdürlüklerine ahsen bavuru yapmasna gerek kalmayaca vurgulanan açklamada, Tarm ve Orman Bakanlnn dier sistemleriyle bütünlemi olacak ekilde tasarlanan bu sistemle, buza destekleme bavurusu yapmak isteyen kiiler, TC kimlik numaralar ile e-Devlet üzerinden dorulanacak. Kimlik dorulamas yaplmayan kiinin bavuru yapmasna izin verilmeyecek. bilgisi verildi.

Ana Sayfaya Git