Eğile ulaşım rahatlayacak

Peygamber kabirlerinin yansıra tarihi ve doğal güzellikleriyle iç turizmin gözbebeği durumundaki Eğil ilçesine, karayolu ulaşımı nefes alacak. Yol yapım çalışmaları hız kazandı.

Haberler 13.05.2017 - 08:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eil ilçesine karayolu ulam, nefes alacak. Peygamberler diyar Eildeki iç turizmdeki hareketlilik artarken, Karayollar 9. Bölge Müdürlüü ilçeye giden yolu düble yola çevirmenin startn verirken, yapm hzland.

Peygamber kabirlerinin yan sra tarihi ve doal güzellikleriyle ön plana çkan Diyarbakrn Eil ilçesine ulamn kolaylamas için yol yapm çalmalar hz kazand. l Valiliinden yol yapm çalmasyla ilgili yaplan yazl açklamada u ifadelere yer verildi.

Karayollar Bölge Müdürlüü tarafndan ihale edilen 1/A standardna sahip yolun yapm çalmalarna 07.03.2017 tarihinde baland. Yol yapm çalmalar 21,6 km uzunluundaki Diyarbakr Ergani Yol ayrm Eil yolu ve 2,328 km uzunluundaki Ziyaret balant yolundan olumaktadr.

YOL YAPIM

Yolun belli bölümlerinde yarma kaz çalmalar devam etmektedir. Yol boyunca kullanlacak olan toplam 8 adet menfezden 3 adet menfez tamamlanm, 5 adet menfez imalatnda çalmalar devam etmektedir.

Yolun tamamlanmas halinde; Kuran- Kerimde ad geçen Hz. Elyasa ve Hz. Zülkifl peygamberlerin kabirlerinin yer ald Eil ilçemizdeki Peygamber Ziyaretlerinin yan sra lçede bulunan kayalarn içine oyulmu Kral Mezarlarn ve ilçenin doal güzelliklerini görmek üzere Eili ziyaret etmek isteyen vatandalarmzn ulam olanan arttrmak ve onlarn Ziyaretlere daha rahat gidip gelmelerini salayacak ekilde kullanmna sunulmas ve Eil ilçemizin manevi, tarihi ve doal güzelliklerinin ilimiz turizmine daha etkin bir ekilde kazandrlmas amaçlanmaktadr. Toplam 39 milyon 315 bin 404 TLye mal olacak yolun 23.10.2018 tarihinde bitirilerek halkmzn hizmetine sunulmas planlanmaktadr.

Ana Sayfaya Git