Eğil susuz bırakılmadı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, isale hattı tahliye vanasındaki çelik boruda oluşan arızayı kentte su kesintisi yaşanmadan giderdi.

Haberler 27.05.2022 - 01:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürlüü, isale hatt tahliye vanasndaki çelik boruda oluan arzay kentte su kesintisi yaanmadan giderdi.

Ekipler, Eil ilçesinin Yatr Mahallesi snrlarnda yer alan isale hattnn 18inci kilometresinde bulunan tahliye vanasnda yer alan çelik boruda oluan arzay ksa sürede onard.

Onarm esnasnda su kesintisi yaanmamas için Diyarbakr merkezde DSKye ait olan su depolarnn tamamen dolu olmas saland.

Gece su ak kesilirken 08.50 itibaryla tamamlanan çalmalarda, 4 tahliye vanas açlarak 6 bin metreküp ham su boaltld. lemin ardndan ekiplerce arzann giderilmesiyle bölgeye yeniden su verildi.

MÜDAHALEYLE çÖZÜLDÜ

çalmalar inceleyen DSK Genel Müdürü Frat Tuti, DSKnin, bu tarz oluan arzalara annda müdahale etme kapasitesine sahip olduunu söyledi.

Onarm çalmalarnda yer alarak emek veren ekibi tebrik eden Tuti, unlar kaydetti:

DSK, Diyarbakrda sorumlu olduu alanda yer alan her hanede. Bu nedenle vatandalarn içme suyu konusunda madur edilmemesi birinci önceliimiz. Mesai arkadalarmla birlikte çalma motivasyonumuz vatandalarmza 24 saat kesintisiz içme suyu salamaktr. Bu sorumluluk ve vizyonla bundan sonra da kent merkezi, ilçeler ve krsal mahallelerimizde çalmalar yürütmeye devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git