Ek gösterge Temmuz’da!

Bakan Bilgin'den 3600 ek gösterge açıklaması: Düzenlemeleri temmuzda yapacağız

Haberler 18.05.2022 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Bilgin, emekli maalar ve kamu çalanlarnn özlük haklarn düzenleyen çalmalar tamamlamak üzere olduklarn açklad. Bakan Bilgin, düzenlemeleri temmuz aynda yapacaklarn söyledi.

DÜZENLEME TEMMUZDA

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Bilgin, Beiktata bulunan otelde düzenlenen MEXT BL-im Eitim ve stihdam Program i birlii protokolü imza törenine katld. Bakan Bilgin, burada yapt konumada çalanlarn sorunlarn, hiçbirinden kaçmadan çözmek için çaltklarn ifade ederek 3600 ek gösterge meselesi sadece çalanlarn deil, ayn zamanda emekli kamu çalanlarnn emekliliini ilgilendiren bir sorundur. Temmuzda yapacamz düzenlemeler var. Emeklilerin maalarn, kamu çalanlarnn özlük haklarn düzenleyen çalmalar tamamlamak üzereyiz dedi.

1-2 YIL çALIMA GARANTS VAR

MEXT BL-im Eitim ve stihdam Program hakknda da bilgi veren Bakan Bilgin, Gaziantepte bir proje balattk. Projemiz, endüstrinin ihtiyaç duyduu insan, yetimi insan emeini, vasfsz emei de vasfl hale getirecek. Üniversite mezunu, mühendislik gibi çeitli alanlarda eitim alm gençlerimizi de ve bu üretim sürecinin talep ettii bir vasfa kavuturalm. Bu konuyu kymetli Bakanmz Mustafa Varank Bey ile konutuk. Kendisi yaptmz çalmay sordu, Bizim sanayi bölgelerimizde akll fabrikalarmz var, buralara da yayalm dedi. Bu proje biraz daha farkl. Dorudan biliim eleman yetitirmek amaçl. Kamuda çok sayda kurslar var. Bu proje bunlardan farkl. Bir kurs, bir eitim aldktan sonra i aramayacaksnz. Bu projenin özellii dorudan istihdam yaratmasdr. Dolaysyla 1-2 yl çalma garantisi mevcut diye konutu.

Ana Sayfaya Git