Ek göstergede söz Erdoğan'da

3600 ek gösterge düzenlemesinde sona gelindi. Düzenleme Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulacak. Hükümet ile Memur-Sen arasında devam eden 3600 ek gösterge ve diğer ek göstergelerin düzenlenmesini içeren görüşmeler kapsamında tarafların hafta içinde bir araya gelmesi bekleniyor

Haberler 31.05.2022 - 01:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Hükümet ile Memur-Sen arasnda ylbandan beri devam eden 3600 ek gösterge ve dier ek göstergelerin düzenlenmesini içeren görümelerde sona yaklald.

Milyonlarca memur ve yüz binlerce memur emeklisinin mali haklarn ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesinde süreç tamamland.

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Bilginin bakanlnda hükümet temsilcileri ve Memur-Sen yetkililerinin katmyla ilk toplantsn 16 ubatta yapan 3600 Ek Gösterge Komisyonu, ikinci toplantsn 16 Martta basna kapal olarak gerçekletirmiti.

Son rotüler yaplyor

kinci toplantnn ardndan, tüm memurlar kapsayan ek gösterge düzenlemesi isteyen Memur-Sen, 2200-3600 ve 3600-4800 ek göstergeler arasnda yeni kademeler getirilmesini içeren talebini komisyona sunmutu.

Bakan Bilginin eker- Sendikasnn 13 Maysta düzenledii Gdann Gelecei Ellerimizde Zirvesinde, ek gösterge düzenlemenin sonuçlanmas için mays sonunu iaret etmesi üzerine, gözler hükümet ile Memur-Sen arasnda yaplacak yeni görümeye çevrildi.

Taraflar arasnda bir süredir devam eden teknik görümeler önceki gün itibariyle tamamland.

Erdoana sunulacak

Milyonlarca memur ve yüz binlerce memur emeklisini ilgilendiren düzenleme, Cumhurbakan Erdoann onayna sunulacak. Hükümet ile Memur-Senin taraf olduu 3600 Ek Gösterge Komisyonu, ilk toplantsn 16 ubatta, ikinci toplantsn ise 16 Martta yapmt.

- Ek gösterge nedir?

Ek gösterge, kamu görevlilerinin çalrken maalarn, emekli olduklarnda ikramiye ve aylklarn belirleyen en önemli kalemlerden biri. Ek gösterge rakamlar unvan, hizmet snf ve derecelere göre farkllk gösteriyor. Ek gösterge yükseldikçe emekli ayl ve emekli ikramiyesi rakam da yükseliyor.

Ana Sayfaya Git