Ekmeğe zam!

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek zammına ilişkin, "Ekmeğin Türkiye'de azami olan 5 lira olan fiyatı yine azami fiyat olan 5 lira 75 kuruş üzerinde olmayacak. Esnafın daha fazla dayanacak gücü kalmadı. Yani enflasyon oranlarını göz önünde bulundurarak 2 yılı aşkın bir süredir fiyat değişikliği olmadığını göz önünde bulundurursak yüzde 15 fiyat artışı söz konusu olacak.

Haberler 27.07.2018 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Frnclar Federasyonu Bakan Halil brahim Balc, Federasyon Genel Merkezinde ekmek fiyatlarna ilikin açklamada bulundu.

Balc, Türkiyede uygulanan kilogram fiyat 5 lira olan ekmein fiyat, 2016 yl ocak aynda alnan fiyattr. Yaklak 2 buçuk yl geçmesine ramen bütün girdilerimizde art meydana gelmesine ramen frnc esnaf olarak bugüne kadar bir deiiklik yapmadan geldik. Bugünden itibaren yapacamz genelge ile birlikte ekmein Türkiyede azami 5 lira olan fiyat yine azami fiyat olan 5 lira 75 kuru üzerinde olmayacak. Yani enflasyon oranlarn göz önünde bulundurarak 2 yl akn bir süredir fiyat deiiklii olmadn göz önünde bulundurursak yüzde 15 fiyat art söz konusu olacak diye konutu.

BU DEMEK DEL K BÜTÜN VLAYETLERDE EKMEK KLOGRAMI 5 LRA 75 KURU OLACAK

Ekmek zammnn illerdeki maliyet hesaplarna göre yaplacan vurgulayan Balc, Bu demek deil ki bütün vilayetlerde ekmek kilogram 5 lira 75 kuru olacak. llerde maliyet hesaplar ona göre yaplacak. Bir gerçek var ki Türkiyenin hiçbir yerinde 5 lira 75 kuruun üzerinde olmayacaktr. Geçen zaman göz önüne alndnda bu fiyatn en makul olan bir oran olduunu söyleyebiliriz dedi.

YÜRÜRLÜE GRMES YNE BR AYI BULACAKTIR

Balc, Bizim görüümüz alndktan sonra ilgili bakanlk olan Gümrük ve Ticaret Bakanlndan görü alnacak ondan sonra fiyat verilecek. Bunun yürürlüe girmesi yine bir ay bulacaktr. Bu fiyat artnn geçmi yllarda olduu gibi yine uzun ömürlü olmasn temenni ediyoruz ifadelerini kulland.

ESNAFIN DAHA FAZLA DAYANACAK GÜCÜ KALMADI.

Balc, Salkl ve hijyen koullarnda ekmek üretebilmek için zorunlu olarak bu fiyat artn gerçekletirmemiz gerekiyor. çünkü esnafn daha fazla dayanacak gücü kalmad. Bunda srar edecek olursak ekmekteki kalitenin dütüünü görürüz yani esnaf hangi unu bulursa ondan ekmek üretecek. Yüzde 15in makul olduunu düünüyoruz dedi.

SMTLERMZDE çN SUSAMI KULLANILMIYOR

Balc, Türkiyede çin susam kullanlmyor. Simitlerimizde çin susam kullanlmyor dedi.

Ana Sayfaya Git