Ekmeğe zam geliyor

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, un ve diğer girdi fiyatlarının 2 aydır yükseldiğini belirterek, "Zor durumda olan fırıncı esnafımızın fiyat artışına gitmesi kaçınılmaz olmuştur. Bir fiyat artışı olacaktır. Yetkililere sesleniyorum, gerekli çalışmayı bir an önce yapmaları gerekiyor. Girdi fiyatlarındaki artışları kabullenmek söz konusu olamaz." dedi.

Haberler 29.10.2020 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balc, federasyonun genel merkezinde, un fiyatlar ve frnlarda kullanlan Fransz meneli ürünlere yönelik boykota ilikin basn toplants yapt.

Son 2 ayda ekmein ham maddesi olan un ve dier girdilerde yaanan fiyat artlarndan dolay frnc esnafnn ciddi anlamda skntya dütüünü dile getiren Balc, bir çuval unun fiyatnn temmuz aynda 104 lira olduunu, bugün 158 liraya kadar yükseldiini söyledi.

Balc, Burada esas üzüntü verici olay, 2002den bugüne kadar bu gibi artlar karsnda her zaman devreye giren Toprak Mahsulleri Ofisinin yeterli müdahaleyi yapmakta gecikmi olmasdr. Ekim aynda gümrük vergisinin sfrlanmasyla, ithal budayn iç piyasada fiyatsal olarak dümeye sebebiyet vermemesi düündürücüdür. diye konutu.

BR FYAT ARTII OLACAKTIR

Balc, olaanüstü durumlarda Tarm ve Orman Bakanl ile istiare ederek yaptklar çalmalar neticesinde gerçekletirilen her müdahalede un fiyatlarnda gerileme olduunu belirterek öyle devam etti:

Maalesef bu süreçte bir ay akn süredir Sayn Bakanmzdan bu konuyu görümek için randevu talep etmemize karn görümemiz mümkün olmad. Bizim amacmz sektörün içinde bulunduu sknty dile getirmek ve önerilerimizi sunmakt. Bu öneriler dorultusunda alnacak tedbirler karsnda bugüne kadar olduu gibi un fiyatlarnda bir geveme olacakt. ki ay gibi ksa zamanda un ve dier girdilerin fiyatndaki artn temel gda maddesi olan ekmeimize olumlu yansmas söz konusu deil. Zor durumda olan frnc esnafmzn fiyat artna gitmesi kaçnlmaz olmutur. Bir fiyat art olacaktr. Yetkililere sesleniyorum, gerekli çalmay bir an önce yapmalar gerekiyor. Girdi fiyatlarndaki artlar kabullenmek söz konusu olamaz.

Un fiyatlarnn her gün deitiine dikkati çeken Balc, bu durumun daha önce görülmediini ifade etti.

Balc, ekmek fiyatlar zamland eklindeki haberlerin gerçei yanstmadn dile getirerek, ekmek fiyatlarnda art konusunda girdi fiyatlarna ilikin çalmalarn neticesini bekleyeceklerini bildirdi.

FRANSIZ MENEL ÜRÜNLERE YÖNELK BOYKOT

Fransa Cumhurbakan Emmanuel Macronun, Hazreti Muhammedi hedef alan karikatürleri savunmas ve slam kart tutumu nedeniyle bu ülke ürünlerine yönelik boykot çarsna da deinen Balc, hassas bir dönemden geçildiini ve yaplanlar asla kabul etmediklerini söyledi.

Tüm odalara bu konuda genelge gönderdiklerini ifade eden Balc, Bugünden itibaren tek bir ürün dahi kullanlmamasn talep ediyoruz. Hatta bu ürünleri alp satan iletmelere yerli ürün kullanmalar için tavsiyelerde bulunuyoruz. Fransz meneli ürünleri boykot noktasnda frnc esnaf elinden gelen destei bugünden itibaren verecektir. dedi.

Ana Sayfaya Git