Ekmek fiyatı tartışması

Türki̇ye Ekmek Üreti̇ci̇leri̇ Federasyonu Başkanı Murat Kavuncu, "Ekmeğe, son girdilerle birlikte yüzde 30 ile yüzde 40 arasında zam yapılması gerekmektedir." dedi.

Haberler 09.09.2018 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kavuncu, Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Yönetim Kurulu, 7 bölge bakan ve 81 il temsilcisiyle son günlerde ekmek ve un konusunda yaanan tartmalar deerlendirdi.

Ardndan basn toplants düzenleyen Kavuncu, üretici olarak hedeflerinin halka kaliteli ekmek sunmak olduunu söyledi.

Son günlerde ekmek ve un konusunda sektörle alakas olmayan herkesin deerlendirmede bulunduunu belirten Kavuncu, öyle konutu:

Sektörde yaanan gelimeleri yakndan takip ediyoruz. Biz ekmee zam beklerken una, elektrie, tuza, mazota zam geldi. Bu zamlar karsnda üreticilerin ayakta kalmas imkanszlamtr. Bu zamlar dümeyeceine göre, ekmee son girdilerle birlikte yüzde 30 ile yüzde 40 arasnda zam yaplmas gerekmektedir.

Kavuncu, ekmek fiyatlarna zam yaplmamas durumunda frnclarn üretimine ara vermek zorunda kalacan savunarak, bir an önce tedbir alnmas gerektiini kaydetti.

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu olarak daima hükümetin, devletin ve milletin yannda olduklarn vurgulayan Kavuncu, sözlerini öyle sürdürdü:

Gece gündüz demeden, tatil nedir bilmeden çalan frnclar dürüst, ilkeli çalmaya devam edecektir. Bizler her zaman ekmeimizin derdinde olmuuzdur. Olaylar hiç kimse farkl yerlere çekmesin, ekmei siyasi yöne yönlendirmesin. Bu süreçte Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu olarak milli duru sergiliyoruz. Zam yaplmad takdirde bu milli duruta küçük iletmeler kapanma noktasna gelir, büyük iletmeler ayakta kalr.

Ana Sayfaya Git