Ekmek parasını buzun altından çıkarıyorlar

Çetin kış şartlarının yaşandığı Muş'ta soğuk havanın etkisiyle yüzeyi buz tutan Hamurpet Gölü'ne gelen bazı vatandaşlar, buzu motorlu testereyle kestikleri gölde balık tutarak geçimlerini sağlıyor.

Haberler 06.01.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou Anadolu Bölgesinde etkili olan souk hava nedeniyle bölgedeki birçok göl ve nehir ksmen dondu.

Souk havaya ramen balk tutkusundan vazgeçmeyen baz vatandalar, Varto ilçesine 41 kilometre mesafedeki 2 bin 149 rakml Hamurpet Gölüne geliyor.

Kalnl 30 santimetreyi bulan buz tabakasn motorlu testereyle kesen vatandalar, açtklar deliklerden alarn brakt gölden bir gün sonra kilolarca balk çkaryor.

- Ekmeimizi buzun altndan çkartyoruz

Balkç Ferhat Baaran, gazetecilere yapt açklamada, göl yüzeyindeki buzu zorlu bir çalmann ardndan krarak balk avladklarn söyledi.

Balk avlamay çok sevdiini anlatan Baaran, Ekmeimizi buzun altndan çkartyoruz. çok zor artlarda çalyoruz, ancak buras bizim ekmek teknemiz. Her sabah 30 santimetreyi bulan buz tabakasn kryoruz, sonra alarmz atyoruz. Ertesi gün gelip alarmz çekiyoruz. Yakaladmz balklar kent merkezinde kilosunu 6 liradan satyoruz. dedi.

Balkç Haim Özdemir ise buz tutan gölde balk avlanmann tehlikeli olduunu ifade ederek, Yaptmz i çok zor ama çalmak zorundayz. çünkü geçimimizi balkçlkla salyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git