Ekmekte zam beklenmiyor

Fırıncılar TMO'nun sağladığı un sayesinde ekmek fiyatlarında artış beklemiyor

Haberler 09.03.2022 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Frnclar Federasyonu Bakan Halil brahim Balc, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) de desteiyle hasat dönemine kadar piyasada ekmeklik buday konusunda sknt yaanmayacan belirterek, Rusya-Ukrayna savann hububat fiyatlarn yükseltmesine karn ekmek fiyatlarnda bir deiiklik öngörmediklerini bildirdi.

Balc, dünya genelinde hububat fiyatlarnda arta yol açan Rusya-Ukrayna savann Türkiyedeki ekmek üretimine etkisine ilikin deerlendirmede bulundu.

Ekmek fiyatlarnn hedeflenen seviyede devam ettiini ifade eden Balc, u anda Türkiye genelinde 200 gram ekmek azami 3 liradan satlyor. TMOun ekmek üreticilerine sunduu un sayesinde ekmek fiyatlarnda bir deiiklik öngörmüyoruz. TMOnun da destekleriyle hasat dönemine kadar piyasada ekmeklik buday anlamnda sknt bulunmuyor. Rusya-Ukrayna sava sürüyor ancak olaanüstü bir durum olmad sürece ekmek fiyatlar bu ekilde devam edecektir. diye konutu.

TMOnun frnc esnafna un satlarnn hasat dönemine kadar devam edeceini anmsatan Balc, frnclar olarak ekmek fiyatn makul seviyede tutmak için ellerinden geleni yaptklarn söyledi.

Balc, ekmek fiyatlarnda art konusunun gündeme getirilmesini doru bulmadn vurgulayarak, Bunu salgn sürecinde de çok iyi gördük. Ekmein siyasete alet edilmesi sektörümüze zarar veriyor. deerlendirmesinde bulundu.

EKMEK FYATI RAMAZANDA DA MEVCUT SEVYESNDE KALIR

Balc, bu yl buday rekoltesinin geçen seneye göre yüksek olmasn bekledikleri bilgisini vererek, unlar kaydetti:

Yln ilk aylarnda gelen yalar bu sene hasadn iyi olaca öngörüsünü oluturdu. Yaklak 60 gün sonra hasat zaman geldiinde buday daha bol olacaktr ve bu fiyatlara da yansyacaktr. Piyasada Ekmeklik budayda sknt var düüncesi son bulacaktr.

Yerel yönetimlerin de fiyat konusunda dikkatli davranmas gerektiini belirten Balc, bu sürecin esnaf madur etmeden yürütülebileceini dile getirdi. Balc, baz belediyelerin frnc esnafndan ekmek alp vatandaa sunduuna dikkati çekti.

Balc, ramazan aynn yaklatn anmsatarak, Olaanüstü bir gelime yaanmad takdirde ekmek fiyatlar o dönemde de mevcut seviyesinde kalr. dedi.

Ana Sayfaya Git